Monday, 25 May 2015

Along Pik..

*Sumber wasap*

Haa.. gambo tu gambo cikgu aku.. Cikgu Ai aka Cikgu Tomok = Cikgu sejarah ku.. hikhikhik.. gambo tu along pik la anta kt group family kami.. buat kelaka je.. leh plak but announcement tye sape kenal cikgu tu..

Paling tak leh tahan.. dia da ta kene layan kat group tu dia miss call aku banyak kali.. saba je la.. kesian kat dia.. aku ta angkat call dia.. sbb aq tgh dok shok karaoke dalam bilik air.. hik3.. Bile aq call balik dia mrh sbb ta angkt call dia.. hahaha

Bile aq tye dia na ape.. dia ckp saje je.. huh sakit yo aty den.. punyo byk kali dia misscall pas ur aq call balik xde pape kato ae.. saba yo la.. pas ur dia ckp ckg ur kem salam kat aq.. hurm.. ttbe pelik.. canner along aq ur bleh knl dia..

pas ur dia blagak ngn aq ader la.. cehh saba yo la.. pas ur ckg aq ur na ckp ngn aq.. den pon bughak la.. bilo da bughak baru tau.. rupe nye isteri ckg tu sepupu dgn isteri along aq tu.. bru la tau.. hik3..

bile dapat tau tu.. aq plop yg excited.. cikgu tu kupu-2 ngn aq heheh.. yeayy bleh dpt duit raye dri cikgu tu utk taon nie.. 

p/s: hurm.. tetibe bau terigt cikgu tu byk kali ngajok ngn aq.. first mse dia na kawen.. dia ajk dtg umh dia kt senaling.. aq xdtg.. sbb umh mksdare kenduri mse dia kawin tu.. pas ur raye taon lepas dia suh dtg.. xdtg jugak.. sbb terase jaoh.. hehehe.. 

Tapi tape taon nie pasti ader.. kekeke.. bleh pau cikgu2 byk2.. hehehe luv u cikgu tomok ku.. 

Friday, 22 May 2015

Untuk Apa Berdendam?







*Persoalan Seorang Hamba ALLAH*

Okay utk first na cakap kalau awk terbaca post nie awak jgn sentap dgn budak nie kalo awk kenal.. Mungkin dia bg idea mcm tu sebb dia kecian dkt saya.. mungkin.. xbermksud dia bnci awk.. so maafkan dia..

Ok utk seterusnya.. utk hamba ALLAH yg berkenaan.. bagi saya tak perlulah berdendam.. sebab Abdullah Wahid selalu pesan dekat saya tak perlu lah berdendam.. sebab hidup kite nie terlalu singkat na berdendam..

Takut kita balik nanti ta sempat na mintak maaf.. so jadi la seorang pemaaf yang sentiasa memaafkan orang lain.. Dan jadi la seorang yang selalu meminta maaf walaupun kesalahan bukan berpunca daripada kita..

Sebab.. dengan meminta maaf tu kita dapat mengekalkan ukhwah kita sesama mnusia.. kita juga dpat mengurangkan ego yang sememang nya ada pade semua orang.. utk apa ego dalam kehidupan?? ego cuma akan memusnahkan suatu hubungn.. 

suke ke kalo hubungn terputus dgn orang yg tersayang?? mesti la tak suke kan?? sebab mne ader orang na putus dgn og yg dia syg.. so kite kene same2 berusehe mngurangkan keegoan demi mempertahan kan hubungn yg sedang terjalin..

p/s: utk awk yang tersayang.. saya tak kesah la awk na mcm mne pun dgn saya.. walau terkadang kekecewaan itu timbul.. adat la sbb saya pun manusia.. tapi still memaafkan.. jangan risau.. kemaafan sentiasa ader utk awk juga sesiapa saja..

Andai awak berkelapangn waktu.. mohon awk luah kan aper yg tak  terluah.. mohon sampaikan pesanan punca awk berubah sedemikian.. sbb perubahan yg drastik nie mngelirukan saya..

Andai tak termampu utk awk meluahkan itu pd saya.. bermohon utk awk mngirimkan seseorg yg mungkin awk percaya yg boleh mnyampaikan ia kpd saya.. supaya saya mngerti apa yg terjadi?? apa punca semua nie yg berlaku..

*Sumber Wechat*

BACA + MOTIVASIKAN DIRI + HADAM
= U can APPRECIATE someone who love u more than everythings..


Thursday, 21 May 2015

Puding Caramel



*PakCik Google*

Haa.. tengah dok buat bende alah nie.. tak tahu la menjadi ke tak.. tengah menanti dia masak.. ter excited pulak na tunggu dia masak huhuhu..

*Kat dalam Kelas*

Haa budak tu la dok soh buat caramel tu.. mengade nau.. kat skola td aq pon ta tau nape ttbe dia teringt na bende nie.. dia soh aku but.. aq ok je la.. sbb mmg da slalu msk tok dia.. kalo dia na kek coklat aku buat.. kalo dia na cara gule pasir aku but.. hari nie dia mintak caramel pulk.. sabo je la..

Mase kat skola tadi.. beria nie balik nnt na igt kan aku beli bahan2.. tapi hampeh.. dia boleh tido pulak.. pas ur senja tadi mase dok aq godek2 fb aq.. aq terjumpe org post pasal kuih.. pas ur aq teringt kt dia..

Aku pon terus chat kt dia.. aq ckp yg aq lupe na but caramel dia.. sbb barang xbeli ptg tadi.. pas ur dia balas.. a'ah la aku lupe na igt kan ko.. aku tertido.. huh sabo je la dgn minah nieh.. lpas chat dia.. terus p godek barang.. dok carik2 jumpe semua kelengkapan.. alhamdulillah,,. dapat la buat..

bile da jumpe sume barang ur,.. p chat dia.. wahh suke betol dia.. lawak betoi minah nie.. aku pulak yg risau.. takut ta menjadi.. sbb mse aku buat kali pertama dulu ta menjadi.. kali kedua pun aku hurmmm entah la.. hik3.. :p

tunggu je la nanti da siap aku post gambo.. hihihi..

ouh ye kalo korg na resepi boleh p dekat fb aku.. crik je.. confirm ader.. :p

~> Conversationnya<~




*Caramel den*

Haa tu la dia.. menjadi.. ALhamdulillah.. tapi terlalu lembut.. sbb ,mase pukol telo td terlalu lame smpaikan telo tu terlalu kembng.. tapi rase nye.. terbaik bah kalau kau.. :p




Wednesday, 20 May 2015

Asrama Tuanku Muhammad School..

*Gambar maghin*

Ahad 17/05/2015

Hari aku di masukkan ke asrama.. Sesampai je aku di asrama itu.. aku dapat rasakan aura yang sangat tidak menyenangkan.. peehhhh!! rase macam time tu jugk na balik.. ok.. tp lek lagi,, try stay konon nye sahut cabaran..

Pas ur p jumpe warden.. bicang punye bincang.. warden tu asingkan dorm aku dengan si bff aku tu.. peehhh!! lagi la aku ta boleh na terima.. tpi still lagi cube utk stay.. sebb teringt mse dkt PLKN dulu xsame dorm dgn zati dulu boleh je.. mungkin aku boleh..

Pas ur p naik kat dorm dia.. pehhh sangat tak boleh di terima oleh fizikal n mental ku.. dengan kaadan dorm nye yang sesak.. panas.. loker yang aduh.. sush untuk di tafsir.. segala2 nye ta memuaskan aty aku yg na kene stay utk setahun setengah..

lepas tu.. dan2 plak tym tu da na mkn mlm.. budak2 kat situ cakap kene bawak cawan sndiri.. ape kejadah nye bha?? skola aku dulu asama ae mampu je bg cawan.. harap skola je famous.. fasiliti sangat ta bagus..

da sudah mkn ur.. kene standby na p maghrib.. lagi satu hal yang mmbahaye kan aku sabage penghidap di asama itu.. tau pasai pa?? pasai nya tangge na p surau ur tak dop.. dah la golap.. tanggo ae curam ya robbi.. kot bawak la yg tersyg aku ke TMS nie.. kompom dia pon na balik..

hurm.. da suda maghrib ur kene p preb.. tapi tym tu ta preb sbb kene balut hadiah.. sbb esok ur kt skola ader sambut hari guru.. so balut hadiah.. lepas kol 10 p isyak pulak.. lepas isyak baru masok dorm tok tydo..

tym tydo ur aku ta tydo pon kt dorm aku.. aq tydo kt dorm tasya.. sbb dia na tydo ngn aku.. so aku tydo la dgn dia.. stu katil dua org.. yang lagi best nye katil kt asama tu double decker.. si tasya nye katil da la belah ats.. nasib baik la ader palang kt kiri n kanan dia.. kalo ta aku rse msti dua2 jatuh ke bawah.. hahaa

ISNIN 18/05/2015

Esk nye p skola.. aku jumpe akq senior 6 ats aka mmber aku.. akq ckp ngn dia.. yg asama ur ta best.. pas ur dia tye aq ta bwk phone ke?? aq ckp la x.. dia p bangang kan aq.. kuang ajo nye akq.. dia kate bwk je la.. pas ur kautim ngn akq ting 6 at.. ahh hai..  maleh..

Pas ur mase reht dok pakat2 ngn tasya.. ckp kite try stay asama sampai seminggu boleh ke x?? kalo ta boleh kite balik la.. pakat nye gebang.. bagai na rak lah.. macam bagus je masing2 hahaha.. xD

Sampai la malam semula.. aku da mule rse sangat ta best.. n ox aku pun da mmg ta bleh na terime semua keadaan.. ckp ngn tasya yg aq ta leh time sume tu.. pas ur pakat na kua esk tu jugak.. pas ur tipon la mk masing2..

Utk first call mk aku mrh gile.. call kali kedua dia kasi balik.. sebb dia kesian kot dgn aq.. huhuhu.. tapi mse first call ur aku rse na ngis sbb dia mrh aku.. hehehehe..  gedik kan aku.. :p

Lepas da call mk kami ur.. kami p jumpe warden.. warden pelik.. takot kami kene buli bagai.. aku ckp la xkene buli pon.. just ta selese.. pas ur dia kate awl2 mmg la can tu.. ahh den heran apo.. den kalo da x suko mksod ae xsuko.. xdo sapo leh ubah.. so ckg ur kate pk habis2.. esk jumpe dia balik..

Lepas jumpe warden kami terus p kemas beg.. first p kemas beg tasya.. lepas siap p kemas beg tasya, kemas beg aku pulak.. lepas da kemas semua.. aku mcm bese la.. tydo dkt dorm tasya utk mlm kedua n mlm yg trakhir di asama TMS.. hahaha

SELASA 19/05/2015

Esk nyer lepas je skola aku n  tasya terus p pungut barang yg belum settle.. pas ur solat.. dan2 waktu kite org tgh sibok mengemas kt dewan makan ader program.. pengetua na jumpe budk asama.. budak2 nie sibok ajak kite org join.. aq n tasya bese are but pangai degil.. xnak p.. hahaha


Lepas da siap sum p p bilik preb kemas buku kite org.. pas ur aq beli buku akq2 yg dorg da ta gune.. lepas ader sorg akq yg satu dorm ngn aku ur sedih plk dia aq na blah.. pade hal xpenah pun aku tydo dlm dorm ur.. kenal pon just tau nme tu je.. borak pon xpenah.. polik den.. tggh dok tggu2 tu parent kite org pon sampai.. kami pon cau dan bebes.. hahaha

And hari nie.. aku start la berulang dri pilah ke rumh.. yg sonok nye ta naik bas.. taya habih banyk duit.. hak3.. pasai nya abg sdare den ajk naik keto dio.. sbb dio na p anta isteri dia kt skola aku tu.. isteri dia ckg kt skola tu.. huhuhu.. jd adq ckg la aku skunk.. hahaha

p/s: seriously kelaka la kite org.. ta smpai seminggu da blah dri asrama.. hihihi.. tp den mmg ta suko kalo bondo ta longkp na suruh den tggl lelamo nie.. yg paling ta tahan nye akq2 senior berapi yo mato ae tengok den.. hahaha.. na tau pasai pa??

Pasai nya mase first day den sampai asama ur den buek dogey pakai sua jean.. hahaha.. pas ur dah la first day.. ikot suko aty yo tydo dorm org.. hahaha.. osah dogey ae den.. sapo bani marah den?? xp


Friday, 15 May 2015

I'm a LOSER






Na tau sebab aper aku loser?? sebab aq just boleh selesaikan masalah orang tapi bukan masalah aku.. hurm.. aku sendiri ta tau kenape we.. kadang sedih jugak dengan apa yang di alami.. kadang always +tive..

Sebenanye teramat lah rindu.. menegur dia tadi supaya dapat berbual panjang.. tapi ta termampu.. rase nye aku je yang ta benti bagi soalan.. so supaya dia ta bosan.. huh taya la tye soalan lagi.. bile dah dapat bluetick k fine ta yah tanye pape..

Kekok pon ader gak.. sebab entah lah.. aku rse mse berbual tadi aku ta jadi diri aku sendiri.. aku rase aku jadi org lain.. mungkin terlalu berhati-2 dalam menaip bait-2 perkataan.. tak termampu menampilkan yang terbaik dalam diri orang lain.. maaf..

last na cakap kalau awak bace post nie.. mohon ye awk bace post sye yg tajok nye "PPU 1/4" saye soh awk bace bukn na soh awk jealous.. sye na soh awk bace yg p/s tu.. semoga doa awk mengiringi saya.. insyaALLAH.. sentiasa menyayanggi awak sahabatku.. adikku.. n_n

Sentiasa SABAR..Sebab SAYANG..

♡SABAR ITU INDAH♡
ORANG YANG SABAR KEBAHAGIAN AKAN MENYUSUL KEMUDIAN ASRINA.. ALWAYS REMEMBER THAT..

p/s: berbalik pd conversation yg ats tu.. orang sentiasa menggap kita tahu dalam semua pekara bile mane kite sering menyatekan pandangan kite yang tersendiri..

dan terkadang mereka membuat spekulasi bile mane mereka sering terlihat kite dapat menjawap setiap persoalan yang bermain di minda meraka..

tetapi.. tidak pernahkah mereka terfikir.. kadang waktunya.. saya yang kononnye serba tahu nie pon kadang2 tak tahu.. tapi cuba juga membantu kalian yg sangat mengharapkan bantuan itu..

untuk makluman kalian.. saya juga manusia biasa yang mempunyai batas pengetahuan.. mungkin bile banyak persoalan kalian yang dapat sye jawap itu sekdar kebetulan.. tidak bermakna saya tahu dalam semua pekara..

Jadi saya berharap agar kalian tidak selalu bertanya soalan yang pelik kepada saya.. saya juga mencari maklumat bile mane kalian memerlukan.. *seriously aku baru je tau pasal na mohon online PTPTN.. sbb sorg kawan tye.. aq tak tau.. tapi aku ckp ngn dia aq tolong carik.. lega dapat membantu*

Hari Guru 2015

*Sumber Pakcik Google*

SELAMAT HARI GURU..
HAPPY TEACHERS DAY..
JIAO SHI JIE KUAI LE..
ASIRYER THINAM VALTHUKAL..
TAHU EIDUL MUALLIMIN..

Kepada: Ibu saya, Cikgu Tadika Kemas Rembau -02-, Ustaz n ustazah Tadika As-Solihin -03-, Cikgu-2 Sekolah Kebangsaan Chembong -04~07-, Cikgu-2 Sekolah Kebangsaan Nuri -08~09-, Cikgu Taekwondo Saya -08~12-, Cikgu-2 Sekolah Menengah Kebangsaan Datuk Undang Abdul Manap -10~14-, Cikgu-2 Kem Seri Perkasa Mantin -71hari-, Cikgu Kelas Memandu -Beberape bulan-, Cikgu-2 Sekolah Menengah Kebangsaan Tengku Muhammad -15/16-..

=> Kalau nak di sebut nama cikgu nya memang ramai.. Jadi saya mewakilkan nama sekolah yang penah dan sedang saya menimba ilmu.. terima kasih kepada semua guru yang telah dan sedang memdidik saya.. Jasa cikgu-2 semua tidak dapat saya membalasnya.. Moga hidup kalian sentiasa dirahmati-Nya. Semoga 'amal' kita semua bernilai di sisi-Nya..<=

"Jadilah seorang guru yang hadirnya diTUNGGU, hilang diRINDU, ilmunya diBURU, nasihatnya diSERU, tingkahlakunya diTIRU... SELAMAT HARI GURU."

*Sumber Pakcik Google*

Thank You
TEACHER
for guiding us,
inspiring us
and make us
what we are
today

THANK YOU
FOR BEING SUCH A GREAT TEACHER

 "Guru Membina Ilmu Menyempurnakan Akhlak"

*15/5/15*

Muke budak wish teachers day.. heee


Thursday, 14 May 2015

PPU 1/4

*First day*

Hurm.. mase first day masuk kelas.. semua member gile2 macam aku.. hak3.. yang paling spoting haa tu yg dok ajak kami selfie tu.. name dia Ainur.. aku panggil dia "I know" hahaha.. biase la asrina suke bagi nicknme kt org supaye senanag igt hihihi..

Mase dorg dok tanye name aku mesti aku akn ckp nme aq name paling sush di dunia.. sebb kalo org tye skali msti akn tye lagi.. hahaha.. pas ur kalo ckg asik tye name aq msti dia n kwn dia gelak.. sbb nme aq paling ssh dia dunia.. paling sush na igt sakit aty den..

*Muke baru balik dari sekolah*

E'eh jap.. first na cakp.. abaikan muke tu.. xcomel pon.. sbb baru tanggal helmet mmg jahanam tudung.. ok sambung cite.. hari kedua Madam Rosreeta masuk kelas aku.. dia ganti guru kelas aku.. sbb guru kelas aku tgh cuti sakit.. so dia guru kelas sementara lah.. aka madam rosreeta tu ckg MUET aku.. dia masok2 je dia bg tast..

pehh pas ur esk dia sok speaking.. dia bg tajok show n tell.. haha.. balik yo den mencarik apo bondo den na cito.. alik2 den cito pasal pencil chase den.. haa ado yo cito.. siap den buek text.. berio malam tu den hafalkan.. pehh gilo amek tey kau ae!!

*Hari ke tige*

Haa.. hari yg di nantikan pun tibe.. nasib baik mlm tu den da prepair.. mmg den kono panggil kene speak kek dopan.. den pon cito la pasal pencil chase den tu.. maso dok becito mengigil den.. mano ta ae.. ta sampai bapo hari kenal member kelas da kono ckp kek dopan..

malu pon ta ilang lagi.. serious den koba.. xponah2 den menggigil mcm tu.. gemuruh betol.. nasib baik ta pengsan.. dan bernasib baik gak aku dapat jawap semua soalan yg madam rosreeta bg.. pehhh minggu dpan MUET test listening pulak.. hope telinga nie peke.. bukan pokak!!

*Hidayah budak kelas aq*

Semalam budk nie wecht aq.. tpi den polik ttbo chat den.. pas ur ckp rindu bagai.. ehh da kenape?? polik den.. sememangnye dia ta dtg dua hari.. kate nye demam..

*Cite hari nie*

Hurm.. hari nie budak yg chat dgn aq smlm tu dtg.. tapi ta betego pon.. ehh polik den.. tego kt wecht bkn main lagi.. rindu la bagai2.. tp kt klas xtego.. haih.. xkan malu?? pompuan dgn pompuan kot.. jgn la mcm2 seram pulak aku..

Btw den xdo papo yg speacial pon.. pehal ader yg tetarik?? pelik la den!! hai.. jgn buat hal la bhai.. ckop la tigo.. ponek bhai den!! kawan beso dah are.. ouh ye.. jgn pelik ae dayah aq ta tego ko td.. sbb aq tego org kalo org tu tego aq dulu.. kalo na tengok aq tego org dlu.. boleh.. tu pon kalo aq ader hal penting..

*Mesej dari kawan*

Hurm.. tadi buke je fb tengok ader mcj.. mcj dari fatin.. wahhh panjang lebo dia cakap.. rindu budak nie.. budak sebelah aku mase dalam kelas 5SAINS.. pelajar cemerlang SMK DUAM.. still jadi pelajo cemerlang walau dugaan besar melanda dalam hidup dia..

Terima kasih untuk segalanya.. selame nie ko banyak tolong aku.. semoga ko bejaya dunia n akhirat.. semoga dapat besekan diri di Kolej Matrikulasi Pilah tu nanti.. rase nye xkekok kot.. sebab intan n farah pon dapat matrik yang same..

Ouh ye.. lupe na ckp.. sorry lambat balas mesej ko.. sebab mase semalam ko anta mesej tu.. aku da lou out fb.. and aku pun da tydo agak nye.. budak skolah kan.. hihihi.. SORRY.. :3

AGAIN, THANK YOU VERY1000x MUCH!!


*Badriah*

Yang ujung sane tu kawan baru kami.. org panggil dia bad.. tapi kami panggil dia intan.. sebab care dia mcm kawan kami yg nme nye intan.. hak2.. dia pendiam.. tapi bile tye dia pendiam ke?? dia kate x.. hehehe.. dia malu kot.. dia suke gelak kalo dengar kami bedua becakap.. kelaka kot.. comel je dia.. hahaha

Hurm.. intan esk kami ta dtg.. kami na p dating.. intan jgn rindu dkt kami ye.. hehehe.. isnin kite jumpe.. insyaALLAH.. :3

p/s: saya da but keputusan.. walaupun saye dpt tawaran MARA nnt sye ta pegi kot.. Sebab saye anggp nie sebagai peluang kedua saya.. bukan sbb pape tau.. 

Saya na stay pom 6 pasai saye da tengok u yang boleh saye mhon lepas STPM.. saye tetap na mohon UPNM.. awak doakan saya tau.. semoga saya capai cita2 saya.. INSYAALLAH.. amin 






Saturday, 9 May 2015

Sopim Dengan Kawan Baru!!

*With Kawan Baru*

Hurm.. hari nie dok bawak member baru nie naik moto ngn aku.. hahaha.. takut dia.. sebab tadi terover cub prix pulak.. hihihi.. kecian dia.. kenal dia mase p prauniversiti.. dia nie terlalu peramah.. masuk la dgn aku.. hihihi.. ouh ye.. sebelom ur na cakap.. abaikan gambo yang last tu.. ta sompek plak na buek memek muko!! :3

tadi p sopim beli barang2 keperluan.. sebab na masok asamakan.. kene la boli.. ta banyak pon.. boli sua track.. pas ur boli kasot.. sebab ckg kat situ mengado.. kasot converse pon ta ley.. kato ae ta sesuai ngn baju kurung..

lorhh!! da kenape?? dulu mase skola okay je.. titibe masok pra u kato ta sesuai pulak.. hurm.. kono la boli.. den minat wano itam yang satu tu.. tapi godabak kasot ae.. xdo yang kocik.. huh.. gogham ae!! pas ur jumpo satu kasot yang putih.. cantik gak.. haa.. saghung kek kaki muek pulak..

 haa.. den tepon mk den.. bleh ta boli wane putih?? sebab kadang2 dio ta bagi.. tapi titibo baik hati dio bagi.. huh... sonang hati den.. hahaha den pon sapu yo kasot tu.. pas ur pilih stokin wane kulit.. sebab kalo na beli wane itam ta sesuai pulak.. macam taik cicak pon hado.. hahaha.. na tengok ke kasot aku tu?? haa jap..

*Kashot Baghu*

Comey kan kasot ambo.. mu ader dop?? kakaka

Pas ur den boli beg duit.. sebab da lamo na boli beg duit baghu.. sebab na lox kad yang bejuta kat beg duit ur.. den balik den tunjuk beg duit baghu tu kat mak.. boley pulak dio perli den.. huh.. gogham.. na tau dio cakap apo?? dio cakap baghu la macam pompuan ckit.. ehh slamo nie beg duit den ta macam pompuan ko??

Den sona nyo ta na pon beg duit tu.. tapi den pilih beg duit tu sebab dalam nye banyak tempat lex kad.. haa sonang sikit.. macam2 kad den bleh lox.. hok hok hok!! korang na tengok ke beg duit tu?? huk3 malu la pulok.. haa p scroll ke bawah..

*Beg Duit Baghu & Lamo*

Haa.. nampak ta ke femininan aku?? hahaha.. sogan pulak na guno beg duit tu.. :3

*Hadiah tok mak*

haa.. hadiah tu semperna hari ibu.. tapi kan.. kotak hadia tu buat spoil la.. sebab dia tulis happy teachers day.. gogham den..! hurmm..! haa xpe2 mak den pon ckg gak.. dio aja den macam2.. huhuhu.. semalamat hari ibu bodan ku yang tercinta.. malam kunk dapat hadiah ae.. kakaka.. :3

p/s: hurm.. sebenanye post nie na sambung post yang semalam.. ader bende na cakp tapi telupe.. hahaha.. 

Hurm.. nanti mase akhir day sebelom saye masok asama.. saye bagi tau name fb yang selalu tulis status yang saya cakap ur.. ta pon kalo saye segan ke.. saya akn sampai kan dkt someone.. insyaALLAH.. hurm.. adoi.. saya da lupe balik ape saye na cakp kat awak.. orang tue betol la..!!

Kalo ta banyak je bende na cakap.. tapi da byk sangat menaip habih sumanya ilang.. seghabok betoi.. xpa lah.. kalo dok ingt.. sambung je kat post nie.. hihihi.. jimat sikit.. kaka xD


Friday, 8 May 2015

TAKDIR yang telah Ditetapkan..

*Sumber Pakcik Google*

Hurmm.. InsyaALLAH dgn perlahan aku mencuba untuk menerima takdir yang telah ditetapkan dalam hidup ku ini.. Sesungguhnya rencana DIA lebih baik dari rencana aku.. InsyaALLAH akan aku cuba untuk meminati dalam bidang yang aku ceburi ini.. INSYAALLAH..

Aku kini meneruskan pelajaran ku di prauniversiti.. di SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN TENGKU MUHAMMAD SCHOOL.. Dalam peluang ini.. aku memilih untuk menceburi bidang ekonomi.. InsyaALLAH aku cuba yang lebih terbaik!!

Mungkin juga apa yang aku capai ini adelah ujian nye terhadap aku yang dulunya malas belajar.. malas study.. malas ulangkaji.. tak serious dalam pelajaraan.. Kemungkinan besar itu balasannya.. Sebab orang bijak cakap "What you give you'll get back"

*Bosan Di Klinik*

Hurm.. da masok skola nie.. payah ckit na ke sekolah tu.. transpot xde.. so kene duduk asama.. na naik bas boley je.. tapi kalo naik bas pergi n balik je da 8 hengget.. ta campo duit makan.. wahh kopak aku.. so aku sendiri yang but keputusan na masok asama..

Petang tadi dok busy sikit.. habis satu johol aku rayau.. mujo ta excident.. Alhamdulillah.. KAU selamatkan aku.. Sangat takut.. mengigil lepas kejadian tadi.. ALLAH masih memberi kesempatan.. Allah just bagi amaran.. Allahuakbar!! Subhanallah!! Alhamdulillah!!

Lepas na excident tu.. aku duduk rehat kat sekolah aku jap.. sambil na tunggu pengetua.. sebab na tande tangn dia.. lepas da lame tu gerak balik.. p klinik pulak.. na buat medical checkup.. dekat klinik tu punye la lame.. padehal orang bukan ramai pon.. ni la deh kalo berurusan dgn kerajaan..

Pas da siap sume tu.. p skola semula.. teman kawan aku p minta tande tangan pengetua pulak.. huh.. ikot je.. pas tu da terlanjo tu mintak skali surat tawaran pom six.. sebab na kene tengok mende ap na kene bawak lagi.. sebab yang online nye ta lengkap..

Lepas da siap sume bende ur.. teman minah ur p beli air pulak tok pakwe dia.. pas ur aq plk kene tunjuk kat mane pkwe dia keje.. haih.. pakwe dia punye tempat keje pon ta tau.. hak4.. pas da tunjuk tu aq teros blah!! na balik.. sbb na p pasa malam.. sbb minggu depan ta dpt p da.. huk3.. :3

Pas tu.. post nie tok awak jugak #ANMN.. Sebetolnya.. saya rindu awak.. Hurm.. walau apa pun bidang yang awak ceburi semoga awak sentiasa berjaya.. Semoga awak capai cita2 awak.. Semoga jugak kita dapat berjumpa di kelapangan waktu yang kita miliki.. InsyaALLAH

Hurm.. instinct saye selalu ckp yg awk selalu stalk saye.. hurm kalo salah saye perasan.. kalo betul.. thank you.. nanti saya da masok asrama.. kalo awak rindu post2 saya.. awak boleh carik FB saya yang awak ta fren.. ader salah satu FB tu.. saya selalu buat status.. and di perhujung status tu.. saya ader hashtagkan akronim name awk.. mcm yg dkt ats tu..

Kalo tu ta cukop jgk.. awk bleh bace twitter saya.. sebab setiap tweet yg sye retweet tu same sangat dgn aper yg saye rase.. same sangat dgn aper saya alami.. same sangat dgn apa yang saya na sampaikan dekat awak..

Ouh ye.. ta lupe jugak.. kalo rajin.. boleh jugak visit saye nye wechat.. ader baru2 nie status tu memg tah la.. tetibe terfikir.. tetibe terpersoal.. tapi tak berdendam.. kalo awak terasa.. saya mintak maaf awal2.. sebab saya ta berniat na kecikkan hati awak.. just persoalan auto.!!

Ok.. saye duduk asrama nie.. insyaALLAH setahun setengah.. Harapan saya sepanjang setahun setangah yang akan saya hadapi nanti.. saya ta na dapat perasaan yang same macam dulu.. macam perasaan saya di PLKN..

Cukop la 3 kali.. cukop la 3 orang.. cukop la awak yang terakhir.. tak tertanggung lagi hati nie na menanggung perasaan yang tiada siapa mengetahui.. ta sanggup mengguris luke yang 3 kali telah di guris.. ta sanggup melukai yang lain..

p/s: saya harap awak doa kan saye.. saya harap awak sehat selalu.. kalo ta sehat tu jangan na mengade ta na makan ubat.. ouh ye.. jangan kuat nangis sangat.. nanti tak de orang pujok!! pas tu kalo carik kawan tu.. carik yang elok2 sikit.. 

jangan carik kawan yg macam asrina.. yang suke memaksa sampai awak sakit.. jangan carik kawan macam syahlini yang selalu but awak cemburu.. last jangan carik kawan macam as.. yang ta na tolong awak mase awak sesak nafas kat padang mase program GAYA HIDUP SIHAT!!

Ok.. saye ader bende na share dengan awak nie..!

*Sumber FB*

Ok.. kalo pening nanti.. try la buat bende2 tu sume.. saye da ta ley na sapu minyak angin kat awak.. saye da ta ley na urut pale awak.. umi da ta ley na tolong saye urut pale awak.. nora da ta ley na tolong sedekah minyak angin tok saye sapu kat pale awak..

So sayang diri awak ye.. Sebab saya sayang awak.. panjang umo kite jumpe.. INSYAALLAH


Tuesday, 5 May 2015

Group BRAVO S3






p/s: kuang ajo nye kawan.. ngumpat aku terang2an.. hhahaha.. pikah sahut cabaran aku.. cayalah.. kui3.. Sorry da lame ta muncul dalam group.. saje na suh korg rindu aku.. hahaha.. gedik kan aku?? ader aku kesah.. :3





Monday, 4 May 2015

Ceritaku Sepanjang MAY 2015

*OTW ke PAHANG*

1 MAY 2015

Ok.. tarikh tu den gorak poi paaang.. ponek taapi seronok.. sepanjang perjalanan dok dngar akq sepupu ipar baru aku dok membebel.. dok buat lawak.. dok buat comel dgn pangai dia.. hahaha..alola.. penat  ke tawakan dia..

Sampai je kt RnR mne tah.. dok benti makan.. pas ur budak kecik tu mcm bese la.. kalo jmpe aq msti na bekepit dgn aq.. so dia pon join naik kete skali dgn aq.. pas da siap mkn smbung jalan balik..

Sejam kemudian kite org pun sampai la kat pahang.. Sampai je pekan pahang kite org terus ke rumh pkcu.. konon nye na benti berehat.. tapi pakcu sume da besiap na p umh mk tam.. so angkt brang sume2 naik kete balik.. ikot skali p umh mktam.. makan lagi.. hahaha

Belah malam tu pulak akq sedare aku tu nikah.. pehh.. mmg ramai la kan.. aku pon kene betape kat lua.. duduk betape atas pelamin.. hahahaha.. perasan kan.. welk..

Tapi seriously malam tu penat gile.. ye la.. mane ta nye.. belah siang da penat ddk dlm kete.. pas ur ta berehat.. belah malam sambung lagi.. balik lewat malam lak tu.. aaduh.. penat gilak.. balik je umh pakcu mmg aq terus tydo.. ponek amek kato kau..!

*With Pengantin*

2 MAY 2015

Esok nye pulak hari akq sdare aq nie bersanding.. mmg ramai org yg datang.. mktam aku buat besar-besaran betol.. ye la satu-2nya anak pompuan dia.. giler arhh.. kayo bhai.. 48ribu habis tok dia sorg.. handa.. ko rase??

Mase hari nie.. aku kene jage candy booth.. sonok gak.. dapat mkn gule2.. hehehe.. pas ur dapat tgok pengantin dkt2.. taya na berebot2.. sbb candy booth tu mmg betol2 sebelah pelamin.. hehehe..

Ouh ye.. makann nye mmg sodap2.. air ae pon sodap2.. dia buat mcm kedai @ pasa malam.. ader 6 jenis air.. siap ader org tolong tuang kan lagi.. mmg mcm kedai.. handa arh.. terbaik dari PEKAN.. hahahaha..

Lepas habis je majlis den pon apo lai.. selpie2 la dgn akq sdare den.. lopeh ponek selpie baring2.. ponek.. tongah dok sodap2 baring kono panggil plak.. bukus lauk yg banyak sangat belebey. pehh penat.. dri asar bawak ke isyak.. ponek bhai..

sepatutnye lepas bungkus lauk tu ader sambutan birthday n anniversary mk tam n paktam.. akq sepupu ipar aku sibok dok ta kasi balik.. aq pon ok.. dok lepak2 sementara na tggu majlis start.. ttbe dpt call..

ag sedare aq na dtg jmpot.. balik je la.. sbb dia kate nnt dtg balik.. sampai je umh... pengantin call pulak.. kate na start.. dia tye dtg ke ta?? mkcu aku sje sakat.. kate ta dtg.. dia caye teros sume ta dtg.. hurrmmm.. rosak program..

sbb malam tu ader karoke lagi.. niat kite org sume na karoke.. ank mkcu aku mrh mkcu aq sbb ckp cantu dkt pengantin.. sbb dia na sangat p karoke.. ta sampai bape min tupakteh aq n dua budak kecik p umh mkteh.. sbb due budak tu da janji na jumpe sepupu depa yg lain.. huh.. geram..

Yang paling ta ley tahan.. pakteh aq p anta gambo kt group family budk dorg tu karoke.. hyee..! jealous nye rase.. pas ur tye abg sdare yg mmg ader kt umh mktam ur.. tye dia lame lagi ke karoke bukk??

Dia ckp xlame dah.. dtg cpt ader setengh jam je lagi.. huh ta sempat.. dek kerane na karoke jgk.. ank mksu aku tu ajk p karoke kt kuantan.. pehhh jauh bhai.. tapi pegi jugak.. pegi ber5.. tym kua umh da kol 11 lebey.. sampai kt tmpat karoke tu dalam kol 12:30 lebey kurang..

pehh mmg dorg balun habis.. 2 jam amek ae.. pale ox dia.. da habis karoke p teluk cempedak pulak jalan2.. hahaha.. sakai kan.. buat mcm hari siang.. da penat betol2 baru balik./. dalam kol 3:30 sampai umh.. pehh mmg tebaik.. nasib baik aq dh 18.. xde la kene mrh.. kakaka

*With adq sedare*

3 MAY 2015

Esok nye pulak.. abg sedare aq yg baru kawin buln 3 dulu.. na p Gambang Water Park pulak.. haa layan je la.. yang penting dia payung aq.. hahaha.. sampai je gambang tgok org punye la ramai.. pehh serious padat tok..!

tapi p jugak berato na beli tiket.. mse bini dia p berato.. dia p suirvey tmpt.. dia tgok kt kolam pon mmg penuh org.. takot ta selese na mandi.. n takut ta seronok.. so suruh jgk isteri dia kua dri tmpat berato n terus blah..

Naik kete plan na pi mne plk?? sbb akq bini abg sdare aq tu na p tmpt yg bleh mndi2 jgk.. hahaha.. lawak.. pas ur dia ajk p Bukit Fraser.. ok jalan.. jalan punye jalan ta sampai2 tigo jam dalam keto.. ta jumpo Bukit Fraser.. map pon da mabuk..

pas ur jalan yo la ikot sign bord.. bile ikot sign bord terjumpe Suria Hot Spring dgn air terjun apetah.. haa.. ikot punye ikot.. tgok suria hot spring tu tmpt mandia sgt menjijik kan.. pas ur jalan terus lagi jumpe air terjun..

pehh ! mmg cantik are.. tapi terlajak pulak.. xleh na buat ape la.. sbb jalan kt ctu kecik.. ssh na pusing.. so ttp terus kat perjalann.. tanpa mengetahui hutan mane yg kami tempuh.. tempuh punye tempuh.. jumpe sign bord ke genting highland.. haa kau.. ape lagir..

jalan arh..! naik la genting.. mcm doa baco dgn harapan VIVA dpt melepasi bukit2 di genting.. alhamdulillah.. dapat jgk lepas.. sampai genting dok begamba.. pas ur pusing2.. pas ur dalam kol 7 blahh dri situ..

sbb ta paham jalan kt genting tu., sign bord nye banyak.. tp bile ikot pusing2 dkt situ jugak.. huh sabo jela.. sakit pulak hati kite.. da gerak na turun dri genting tu kete buat hal.. benti tepi jalan kete berasap.. haa kau..!

check punye check.. bukan enjen yg rosak.. break pad yg rosak.. alhamdulillah.. terus kan jugak perjalann.. tpi ta ley gune break kaki.. kene gune break tgn.. haa bedal.. asl kan selamat.. akhir nye selamat turun..

Pas ur terus jalan.. sampai gombak benti kt RNR p makan.. sbb sepanjang perjalann dri gambang smpai ke genting kite org dok jamu dgn keropok je.. pon kenyang.. ouh ye.. ader jgk mkn burger.. lepas je mkn sume terus gerak balik.. xde bnti mne2 lagi dah.. sbb jln jem..!

So sampai umh ad la dlm kol 11 lebey.. wahh mmg percutian yg ta kan aku lupekan.. dasyat giler..! ouh ye.. korg na tau ta.. yg paling kelaka skali sepanjang hari tu aku ta mandi.. lawak giler.. hahahaha..

Ye la mne ta nye.. aq na mndi abg sdare aq tu kate xyah mndi the.. nnt p gambang mandi jugak.. haa kau.. skali gamang ponoh.. ta mandi den.. nasib baik ta busuk.. kesian den.. adq2 sdare aq.. abg sdare aq n isteri dia sume mndi.. aq sorg je yg ta mndi.. lawak bhai.. kite org pg belime je.. xde org tue pon.. hahaha

Sampai TTJ ader la dlm kol 11.. sampai je den org pertame cop tandas.. na mndi.. goli den.. hahaha.. da siap mndi akq sdare aq ajk p dobi plk.. hahaha.. mule2 layan je la.. bile da siap.. aq ttbe malz na pg.. sbb sakit perut *sengugut*.. so dia ajk adq dia..

lepas je dia p dobi ad la dlm kol 1 lebey.. dia p dapo aq igt dia but ape.. rupe nye p panas lauk.. ajak aq mkn.. pale ox dia.. malaz aq.. aq teman kan je dia mkn.. hadoi.. polik2 la pangai org dlm dunio nie..

*Luqman Al-Hakim*

4 MAY 2015

Hari nie nye cite pulak.. den excited na balik.. sbb den da pueh bejalan kot.. onth la.. yg ponteng td den mmg na balik la.. rase ta saba2 yo.. tapi abg sdare aq lambat plak..haa layan je la budk kecik nie..

mule2 ajo dia buat keje math.. pas ur tolong dia susun buku.. pas ur tolong dia buat jadual baru.. sbb aq geram tgok dia punye jadual.. lusuh dah mcm hidup segan mati ta mau je aq tgok dia punye ketas jadual waktu..

pas ur mase aq dok ngaja dia math.. bleh plk dia padam kesalan dia dgn pemadam yg da nyawe2 ikan.. ehh geram betol aq.. budak laki kalo buat keje mesti ta kemas.. aq tgok buku budak tu.. hitam2.. sbb padam ta bersih.. comot kojo ae..

den poi masok bilik.. mintak pemadam dkt akq dia.. haa kau.. akq dia bg pemadam baru.. belum bukk lagi.. aku amek pemadam tu aku padam semua.. suruh dia buat baru.. da padam tu.. baru aq nmpk bu dia bersih ckit..

da siap sume2 bnde tu.. duduk lepak dlm bilik.. layan lagu la.. layan movie la.. layan video kelaka la.. sume bnde aku buat.. smpai tertido.. sbb sakit perut.. bile terjage p mkn tgh hari.. ajk bdk kecik nie mkn.. 

sume buat same2 dgn bdk kecik nie hari nie.. sbb bdk kecik nie kalo jumpe aku dia jadi bayang2 aku.. haa.. lebey kurang gitu la.. kejp2 nini.. kejap2 nini.. aku pun naik semak kepale.. 

Dkt kol 6 aku pun gerak balik dgn abg sdare aq yg baru kawin ulan 3 dulu tu.. sampai umh kol 7 jugak.. da smpai tu dia lepak kejp.. cadang dia na blik kol 7:30.. sbb takot jem.. tapi akq atin ta na blik lgi.. sbb sonok dok layan Hati Perempuan.. hahaha.. lawak..

Lepas dok layan hati perempuan tu dia p solat.. terus gerak balik.. dalam kol 8:10.. ok dorg pon blah.. xsampai 5 min lepas aku da tutp pintu paga @ slaiding door pengantin baru pulak sampai.. daa kau betambah la cito blog den.. hahahaha

Dia dtg bawak mcm2.. den pon redha dan terima.. hahaha.. nmpak ta ayt pasrah tu.. kakaka/. dalam kol 10 dia gerak p naik umh ats pulak.. umh sdare aq.. pas ur dia terus p ke melake.. umh sdare seblah somi dia..

Lpas pd tu.. aku pun jln kat la idop mcm bese.. dgn dunia sosial ku.. hahaha.. back tu asrina syahlini.. kakaka.. xD

p/s: aku rase ta saba na kawin la pulak.. seronok tengok gelagat bamey n kaq atin.. jealous.. sebab dowg so sweet.. aarrhh.. hurrmm.. taon nie dua org sedare aq kawin.. taon dpn insyaALLAH dua org lagi.. aduhh.. bile abg aq na kawen?? aq na ank buah nie.. na main dgn baby