Thursday, 31 December 2015

END OF THE YEAR.. ~2015~

Jumaat -25/12/2015-

Pagi lagi dah dapat call dari mak teh.. dia kate nak dtg umah nak jempot wan p umh dia.. sebab nak ubat kan wan gune kaedah islam..

Dalam kol 11pg pakteh dtg jempot.. saye, wan n mak pegi la umah mk teh.. kite orang semua berubat dgn ustaz dri terengganu.. 

Ustaz tu makcu yang bawak.. dia kenal ustaz tu dri mane tah.. tapi ustaz tu kate dia dah anggp makcu macam akq angkt dia..

Ptg jumaat tu mase tgh tgok org berubat.. ttbe mk bg tau makcu yg aq nie dh lame dtg ***  pas ur makcu suruh aq berubat sekali..

Aku pon terlibat la skali dlm xtvt bekam membekam.. hurm.. Alhamdulillah.. penyakit dpt di kesan awal.. Walau pun pd mule nye takot  gile..

Malam tu lepas solat isyak kite orang buat solat hajat n bermunajad.. lepas sudah tu pulak kite orang mandi air limau.. kasi semua yang tak baik keluar dri badan..

Semua tu settle around kol 12am gitu la..

*Sumber Pakcik Google*

Sabtu -26/12/2015

Hari nie hari akhir ustaz nie dgn family kite orang.. ustaz tu dah 3 hari ddk umah mk teh.. dia pun dah nak balik ganu.. so mkcu pun kene la balik skali sbb nak anta ustaz tu..

Sebelum ustz tu balik sepat dia bg tazkirah ckit n peringatan kat kite orang semua.. mcm2 dia bg tau.. smpt jgk saye share dgn kwn2.. yg nak tahu boleh pm saye.. hee

Lepas ustaz tu balik.. saye n zousin2 saya semua g besiap.. nak pegi jalan2 huhuhu.. tapi tak best sangat sbb kite orang bejalan dlm pantang.. 

Yang kene bekam tu xboleh minum air yg berais.. selame 3 hari.. hurm.. bile hilang nye nikmat ais utk tige hari tu siksa nye.. xtetahan rase nye..

Tapi.. walaupun kite orang  dlm pantang kite org enjoy jugak.. main bowling.. tapi aku xde luck plk.. kalh ngn abg sdare.. bnci.. kui3

Kite orang semua balik umah dalam kol 4 lebih... lame kan.. huhuhu.. sebab before p main bowling kite org p hospital dulu..

Lawat pakcik sdare yg dh lame hospital.. sakit darah tinggi smpai kene operation kepale.. hurm.. tgok keaadan dia sian sgt.. hurm..

Sampai je umah saye kene siap nk balik kampung.. sbb nak amek baju bawak p umh makteh.. ddk ctu lame n balik kampung n anta wan ngn mak..

Sampai kampung kol 7 lebey pas ur kol 9 lebey terus gerak balik umah makteh balik.. sampai umah makteh kua balik p jalan kat downtown.. hahaha lawok..

*After main Bowling*

Ahad -27/12/2015-

Hurm.. hari ahad xde buat mende sangat.. sbb makcu n pakcu nk dtg umh mak teh nk jmpot anak2 dia yg tggl kt umh mkteh..

Tengah hari tlg mkteh n pakteh masak.. sume cousin tlg dh macam nk buat kenduri plk.. pade mengacau je.. kakaka.. dh penat main kt dapo tgok tv plk..

Dh habis cite masok bilik lepak2.. ptg tu mkcu n pakcu pon smpai.. dalam kol 7 dia gerak balik pekan.. kesian ulang alik.. dh la jauh.. hurm..

Terpakse jugak ulang alik.. sbb esok nye pakcu keje.. n xde mase lagi nak jmpot anak2 dia.. tp pakcu ade bawak adik mkcu tok tlg dia.. kalo letih boleh tuka driver..

Malam pulak konon nak keluar p karok.. tapi tak jadi sebab semua dh leke tengok cite hindustan.. hahaha.. pengaruh hindustan kuat..

Isnin -28/12/2015-

On my first anniversary.. saye n cousin yg ader p jalan kt term je.. sbb saye beli fon baru.. fon yg putih tu kan da rosak.. sok crik peganti..

so dapat la.. banyk kedai.. semua yg mampu milik smart n style.. tp VC jename baru bran MALAYSIA jd pilih akq2 sdare..

lepas dah dpt fon tu.. p jaln2 satu term.. dh nak balik tu aku n akq sepupu ipo p hias tgn dgn inai.. aku akq sdare yg payung.. RM10.. mahai chek!! kui3

Belah mlm sye ngn akq sdare p giant plk.. sbb nk beli barang2 buat cake cheese.. esok pgi2 gelap akq tu nak balik da.. balik kl..

*Beg n Kotaknye*

*Isinya*

Selase -29/12/2015-

Hari Selase saya ngn adq sdare sibok buat kek cheese lame nye buat cake tu.. payah pulak tu.. huh.. patut la org jual mahal.. buat nye ssh..

Belah petang tu pulak makteh n pakteh keluar.. pg mane xtau plk.. so kite org yg tggl p jalan2 kat taman mainan.. bawak luqman

Lepas jalan2 tu balik rumah.. tibe2 luqman kene demam chickenpox.. kesian dia.. menangis je.. menangis sbb takut bejangkit kt org..

Alahai bijak nye adq sdare aq sorg nie.. sempt pk pasal org.. sayg betol dia kt org keliling dia.. bagus2.. kekeke..

Malam tu lepas mkteh n pakteh balik.. pakteh p solat magrib and lps tu terus p anta luqman klinik.. 

*Oreo Cheese Cake*

*Mase p jln2*

Rabu -30/12/2015-

Sepatut nye balik kampung hari rabu.. tapi luqman demam teruk.. so tunda hari khamis.. 

Blah ptg plk.. mkteh n pakteh p klinik jengok pkcik yg sakit tu.. kite org ap lagi.. teperap dlm rumah.. nak kua xleh.. sbb luqman xsehat.. xde org nak jage..

Ape lagi kite karoke je la plus layan luqman tgok kartun.. huhuhu..

 Belah malam plk aq pack barang la nak balik kan.. hihihi.. nampak x excited nye aku nak balik.. sebb xsuke ddk umh org xselese.. hehehe..

Khamis -31/12/2015-

Now..! Home sweet home.. seronok.. merdeka rase nye walaupun da lame merdeka.. huhuhu.. moment hari nie tak banyak sgt..

Oley sebab xde bnde nak cite.. meh nak ucap selamat taon bru sat..

#Assalamualaikum WBT
#Semoga hubungan persahabatan kita kekal erat
#Tegurlah saya jika ada silap
#Nasihatilah saya untuk peringatan
#Bersamalah kita membimbing sesama kita
#Mohon maafkanlah segala salah & silap saya
#Kita semua bersahabat


Saturday, 19 December 2015

28/12/2014

*Anniversary*

Tak lame lagi nak sampai dah 28 hari bulan.. sampai je 28 tu nanti cukop la setahun saya sayang awok.. tapi tak tau la awok sayang lagi ke dok..

Sebenanye nak tulis blog semalam.. tapi semalam saya demam.. tengah hari terlelap.. pas ur kol 3 bangun.. terus mandi and solat zohor..

Blah malam pulak kol 10 dah masuk bilik.. tido.. pas ur dah tido asik terjage je.. mungkin sejuk kot.. pagi tadi bangun rase dah ok.. Alhamdulillah..

Hurm.. dah tak tau nak cito apo.. yg penting saya tak saba nak tunggu lagi  hari.. hope hari yang di nantikan adlh hari yg paling indah..

IN SHAA ALLAH..

"tak pernah tak sayang"

"tak pernah tak rindu"

"DAN paling TAK PERNAH BENCI!!"

Semoga lah.. ikatan ini berkekalan hingga ke syurga tertinggi.. syurga firdaus.. semoga juga.. rasa sayang yang lahir tidak akan berubah menjadi benci..

Orang ckp JODOH tu bukan untuk lelaki dgn perempuan je.. orang ckap setiap pertemuan tu JODOH.. so kite antare jodoh yang di pertemukan tanpa di sengajakan tersayang.. huhu

Saye nak berterima kasih atas ketentuan Allah yang dh merancang setiap yang terjadi antara kita yang menyebabkan terjalinnya ikatan ini..

Antaranya:
- Kita gaduh pasal gambar saya..
- Awak kejar saya satu dewan...
- Saling meminta maaf kt gate nak ke dorm
- And so on..

#FRIENDSHIP isn't about whom you have known the longest..
It's about who came, and never left your side..#

ps: Tidak sempurna iman seseorang itu selagi dia tidak mengasihi saudaranya sebagaimana ia mengasihi dirinya sendiri..
[Riwayat Bukhari & Muslim]

Thursday, 10 December 2015

Damailah...

*Kesayanganku*

Hurm.. semalam sebelum nak tido amek la kesayangan nie.. tengok gelap je.. pas ur tanggal bateri.. pas ur try la on kan balik.. sekali putih je.. hurm.. sedih..

Bangun je dari tido pagi tadi.. terus ngadu ngan mak.. ckp fon dah rosak.. mk tye kenape? aq ckp entah.. sedih.. rase nak nangis pon ader.. duit sendiri tu..

mase ptg tu.. borak pasal tab ngn akq sdare.. dia ckp kwn dia ader beli tab.. pas ur kwn dia nk tuka sim card.. pas ur masuk kan balik sim yg asal terus putih..

Pas ur kawan dia p la hanta kedai.. tokey kedai tu ckp fon dia masuk air.. hurm.. phone aku masuk air ke?? adoi.. kene kumpul duit la lepaih nie.. nk beli baru..

Hurrmm.. tak pe la sayang.. ko tido la.. dah sampai waktu tok ko rehat.. ko dah banyk bejasa tok aku.. ko dah banyak corit kenangan indah dalam idop aku..

TERIMA KASIH SAYANG..

DAN!!

*Yang Pertama*

Kembali lah kau berkhidmat untuk aku.. walau kau tak semewah yg itu.. kau tetap yg pertama dalam hidup aku.. sayang terhadap kau x berubah..
In shaa Allah..


*Sumber FACEBOOK*

Kalau dah tertulis sesuatu perkara bukan utk kita.. Maka sampai bila² takkan jadi milik kita.. Redha dgn apa yg telah pergi.. Belajar takkan ader benda yg kekal dalam dunia nie kecuali DIA..
#BeStrong #KeepSmiling


Untuk Today 091215

*Anak Jagaan*

Hurm.. Hari nie dok jage budok atah nie.. jadi baby siter tak begaji.. kui3.. p tolong dia buat sume bende dia nak buat.. hahaha..

Sebenanye pg2 lagi aku da kua umah.. 10min sebelum kol 8 aq dah kt KFC pilah.. sbb da jnji ngn member kelas kt nk jmpe kt ctu.. sbb dia nk bg keje dia nk mnx aq tlg email kan kat ckg.. setengah jam aku tunggu dia..

Aku call dia banyak kali tak gheti nak angkat phone.. pas ur aku mesej.. lepas aku mesej dia aku blah.. aku p umh atok nazirah.. sbb mmg janji ngn dia nk tlg.. so smpai umh atok nazirah.. tggu dia siap.. pas ur gerak..

Gerak p kedai hantar baju pekeje mk dia.. pas ur terus p umh nenek dia belah mak dia.. sbb nenek dia p umh skali ngn mk dia.. so nenek dia suruh tlg tgok2 kan rmh.. dh cek sume bnde igt kn nk gune kete nenek dia p uruskan sume bnde..

Tapi malang nya.. kete taleh idop.. hurmm.. pas ur terus p balik umh atok dia.. konon nye dia nk pinjam kete mk ngahh dia.. tp mak ngah dia ta bagi.. sbb takut ader emergency yg jadi kat atok dia.. sbb atok dia tgh sakit sekarang..

Pas ur dah mk ngah dia ta kasi tu.. kite org gerak la redha naik moto je.. pas ur smpai sparuh jalan dia tepikir nak p balik umh dia amek kete ayah dia.. pas ur naik balik umh atok dia.. mintak izin mk ngah dia.. huh.. nasib baik mk ngah dia kasi..

Pas ur cub prix la aku p umh dia.. agak jauh jugak la.. hehehe.. pas ur baru la p buat sume bnde dgn tenang.. pas ur singah MB sbb adq2 dia teringin nk mkn MB.. p la beli.. pas beli2 tu sume gerak balik umh atok dia..

Sampai umah atok dia turun kan sume barang.. pas ur terus p balik umh dia balik.. hantr kereta n amek moto.. dah settle balik semula umh atok.. pas ur lepak kjp.. sambil ur mkn MB.. dah sudh sume.. bughak own da habis.. aq balik laaa..

Ouh ye.. mse kt MB tu kwn aq yg jnji konon nk jmpe ur bleh plk cancel kan sume.. hurm.. sabo je la.. umh aku ngn pilah mmg selangkah je.. xpe.. anything 4 my classmate.. thank you.. eerrrhhhh

*Akq sedare*

Hurm.. tadi sampai umah dalm kol 1 lebey.. pas ur terus masuk bilik duduk depan kipas.. sambil tu rehat2 nak tunggu zohor.. dlm time tu jgk la akq sdare tu wasap.. dia ajk aku kua.. hurm ikot je la.. sbb bkn senang nk jmpe..

Dia dah la keje.. cuti plk seminggu sekai je.. bapok la menyedihkan.. hurm.. pas ur lepas zohor aku ikot la dia.. dia ajk aku p makan KFC.. paling shok nye dia payung.. hahaha.. Alhamdulillah.. terengkiu.. hak3..

Lepas mkn KFC teman dia p beli sua keje.. pas ur beli Azlin Peace.. and terus pegi A-Famosa.. hanto air yg dia beli  kat AzlinPeace.. byk gile.. dia payung kawan dia.. bru dapat gaji la tew.. hurm.. huntung la.. awok begaji..

Lepas A-Famosa.. dia anto aku p MayBANK plk.. menabung.. hahahaha.. konon nye la.. lepas tu baru la kite orang gerak balik..

Sampai je umh.. mk pulak nak kua p jemput abg.. sbb abg cuti sem.. balik memang byk gile barang.. semak mate aku.. tapi xpe.. sebab mak balik bawak KFC.. hahaha..

Pehhhh!! hari nie rezeki aku murah betul.. terima kasih semua.. Alhamdulillah.. terima kasih ALLAH.. kenyang aku hari nie.. tak makan nasi dah.. ngeee


Monday, 7 December 2015

Nangis

*Sumber Pakcik Google*

Semalam.. kawan matrik aku nangis.. sebab clash ngan pakwe.. Hari nie pulak kawan kelas aku nangis sebab tak sanggup nak hidup menumpang.. Hurrmm..

First.. my beloved kwn matrik ku.. cukup lamer korang couple.. sejak kite form 1 korang couple.. and selame itu lah kesabaran ko terhadap laki tu.. tapi dia tak pernah menghargai kau.. so untuk kali ini ko lepaskan dia n jgn couple lagi dgn dia..

Sebab aku ckp mcm tu.. aku xnak kwn aku sedih sbb laki yg mcm tu.. aku tau x mudah nk melupe kn dia.. sbb aku pun mengalami yg same.. aq xsuruh lupe.. aku tak suruh bermusuh.. nak kwn boleh.. kwn je mcm bese.. tp yg nak istemewa sgt..

Berpisah memang sakit.. tapi tak di hargai dalam hubungan lagi sakit.. percaya lah.. bile jadi kawan biase xkan ade yg nangis2.. dan itu yang sedang aku lakukan.. hope ko boleh buat mcm mane aku buat.. aku tau kau bukan aku.. tapi kau boleh.. stay strong sis..

*Conver*

Haa.. nie sorang lagi.. ptg tadi dok otp dgn dia.. dia nangis2 kat aku.. sibok nak balik umh dia.. tak duduk umh atok dia.. dan by alasan yg dia bg.. dia kene duduk umh atok dia sbb parent dia g UMHRAH.. so kene hanto la ddk umh atok..

Penat nak pujok dia nie.. semalam dok ngajok ngn aku sbb xmesej dia.. dia beli data sbb nak suwuh aku teman dia.. dia kate umh atok dia bosan.. so kalo dia beli data dia bleh chat ngn aku.. tapi smlm aku busy.. sedare mare ramai balik.. so phone jarang pegang..

Malam tu bile sedare sume dah balik.. aku amek fon tgok wasao byk gile dia hanto.. dia maghoh.. hahaha.. aku bls dia xnk bls lagi.. ngajok den.. byk jgk aku bls.. still xnak bls.. smpai la aku nk tido.. tapi pagi td.. dia yg mesej aku.. sbb xleh tahan bosan.. kesian jee..

So now.. aku kene jadi baby siter tok dia la sepanjang dua minggu mama n ayah dia xde.. tapi aku baby sitter jarak jauh.. hahaha.. petama kali org buat dlm dunia nie.. aku yg mengasaskan baby sitter jarak jauh.. confirm xde kes penderaan.. kui3

Cerita aku plk..

~>18/11/15<~
Sehari sebelum aku exam final sem 1.. malam tu aku mintak putus dgn MR.F, sebab aku xleh sayang dia macam mana aku sayang orang lain.. Aku takut nanti aku terima dia.. tapi aku mempergunakan dia.. so better aku minx putus..

Aku bukan tak pernah cuba nak sayang dia.. tapi bile aku nak cube dia buat perang.. huh kepantangan aku la.. aku baru nak elok2.. dia dah macam2 hal buat.. malaz aku.. tapi still lgi in relay.. tapi bile lame2 rase diri macam jahat sangt.. so mnx putus..

Mase aku mintak putus.. mcm sbb dia mintak.. aku cube crik slh dia.. tapi sume dpt dia jwp dgn aik.. so aku jujo je la yg aku tak leh nak syg dia.. nampak sangat kejam.. tapi lebih baik jujo walau pun menyakitkan drpd menipu tp menyenangkan..

Hurrmm.. aku tak kesal pun dgn keputusan aku tu.. aku lega.. sebb aku ta yah nak bepura2.. aku tak yah nak serba salah.. and aku lebih selese hidup tanpa pakwe.. mungkin sbb dah lame menyinggle.. hahaha.. konon je tu.. kui3

Sebab lain.. den leh nak lupo un mamat AIAK.. hurm.. walau banyak menyakitkan hati tapi aku still xleh lupe kan dia.. xleh buang sayang.. apo sobab pon den ta tau.. pening pk bende mamcam nie.. rase desperate pon ader gak.. arrrhhhh

Kalau aku di beri pilahan utk memilih pakwe atau kawan.. aku akan pilih kawan.. mesti tak caye kan.. hahaha.. xkesah.. orang boleh ckp.. sbb xde pakwe bleh la ckp macam tu.. tapi tu kalau org lain ye kot.. kalo aq tak.. sbb aku lah aku..

Aku buat dgn ape yang aku cakap.. bukan nye jenis yang ckp tak serupa bikin.. kalau nak tahu kesahihan ape yg aku ckp.. boleh betanye dgn MR. AIAK.. dia sangat mengenali aku.. in shaa Allah dia akn bg jwpan yg same.. 

Friday, 4 December 2015

Facebook ku

*Sumber Pakcik Google*

Hurm.. Alhamdulillah.. dah selamat aku men'delete' FB aku.. First FB yg aku delete name nye "Pendosa Di BumiMU" dan yang kedua FB "Asri Syah"

Sebab aku delete FB2 tu.. 
1- aku dah tak berape nak gune fb2 tu..
2- tak xde mase nak update semua fb
3- kurangkan dose

Ye la.. aku tak tahu bile waktu aku nak pegi.. nanti bile aku da tak de nanti xde sape nak tolong buang semua laman sosial aku yg tentunya belambak nie..

Bukan xde org yg boleh di percayai aku nak bg semua password laman sosial aku.. ader je.. tapi belum ader mase nak bagi.. plus ragu still ader.. #Maaf

Tipu la kalo aku ckp tak sayang fb2 yang aku delete tu.. terlalu banyak kenangan dlm fb2 tu.. buruk @ baik.. still kenang.. xpe la.. biala dia pergi..

fb Asri Syah.. fb kedua aku lepas fb Asrina Syahlini.. fb tu aku buat sbb aku xnak campo aduk kan budak SMK DUAM dgn life aku.. that y la fb tu jarang bukk.. but fb tu still kenangan tersendiri..

fb Pendosa Di BumiMU pulak.. fb tu paling baru dan friend memang xbyk.. 2 org je.. sbb aku tak add org.. dan aku tak approve org.. fb tu sebenanye fb melarikan diri dari org yg mengenali..

fb tu di buat mase aku rapat ngn Abdullah Wahid.. kami kongsi cerite kat fb tu.. now semua kenangan dah pergi.. bia la aku simpan dlm ingatan.. kalo satu hari nnt aku hilang igatan.. Hope Abdullah Wahid dpt igtkn.. in shaa Allah..

Ouh ye.. tak lupe jgk.. fb tu jgk lah yg buat hubungan aku ngn #ANMN renggang sampai hari nie.. kot la.. tp instinct aku ckp sbb fb tu yg aku ngn dia menjauh.. kalo salah maafkan saye ye..

Mase men'delete' fb2 tu tadi.. ade 3 org manusia je yg aku hanta mesej.. utk bg tau fb tu nk tutup.. sorg tu akq angkt kenal kt fb.. bg tau dia sbb dia ade wht relay ngn fb Asri Syah.. so bg tau takot dia pk lain..

Lagi dua org tu Abdullah Wahid dgn #ANMN la kan.. sape lagi..

mesej yg aku hantar:
Assalamualaikum.. mintak maaf tok segala nya.. fb ni nak tutup dah.. sebab umo tak tau takat mane.. so nak buang ckit2 ape yg tak patot.. Sekali lagi mintak maaf.. :)

So now.. tinggal dua je fb aku.. tak buang satu lagi tu sebab.. hurm entah.. tapi rase nye fb tu masih diperlukan.. sebab tu la aku tak buang.. tapi untuk ape tak tau.. hurm.. bia je la dulu..

Cuti & Makan..

*Makaroni Goreng*

Haa.. semalam buat sarapan makaroni goreng.. senang je la.. xde susah sangat plus ta makan mase yg lame na siap kan dia.. 

Kalo nak bawok gi sekolah in shaa Allah xde masalah.. lain kali nak try buat yg cheese la pulak.. ape lah rupe nye pulakkan.. kui3..

Semalam post gambr nie kt wecht.. pas ur ader kawn abg aq yg blajo kulinari dia komen aku masak.. ok gak ur.. boleh perbaiki.. thanks bro.. 

Tapi yg tak leh blah abg tu ckp nanti nak bukak klas masak has tok aku.. kwajo.. tampa kuat2 kang baghu tau.. kalo dia buat aku tak nak blaja.. nnt dia bebel.. hehehe

*Mee Kari*

Haa.. haghi nie buek mee kari.. osah ponek ae tu.. lamo nak buek ae nie.. sebab byk bende nak kene buat.. makan mase dua jam..

Kalo lamo macam nie pas nie maleh la buek lagi.. ponek amek.. kawan suh bawak gi sekolah.. huh memang tidok la jawap nye..

Kalo nak ghase jugak kene dtg raye umah aku baru aku buat.. kalo nak kene bangun pagi buat nie mmg x sempat..

Dah la buat sorg2 sebab mak memang tak tolong kalo aku masok.. sebab dia memang malas nak kaco.. 

Memang setiap kali aku mendapo dia tak kaco.. kecuali aku mintak tolong mesen kelapa, amek serai.. hahaha.. benda extreme je suh mak buat kan.. hee

Hari nie kawan abg aku tu tak komen pulak masakan aku.. dia like je.. mungkin hari nie masakan aku okey kot.. kui3..

esok tak tahu nak buek apo pulak.. rase esok nak buat kuih2 je la.. kuih cara gule kot.. hurm.. 


Thursday, 3 December 2015

Aku yg dulu Bukan Yang sekarang..

*Candid*


*Mendukung Tasya*

*Rumbungan*


Nie la saya masa form 2 tapi yang last tu mase form 3.. comel je.. hahaha.. tapi sekarang lagi comel kot.. hahaha jangan jealous la ye.. kui3

Semalam aku selengara FB aku yg 'Asrina Syahlini' tu.. buang semua gamba yg rase tak perlu.. tibe-tibe jumpe plak gambr yg kat ats tu..

Time tu.. aduhai lawak nye muke.. lawak nye perangai.. and kurus nye aku mase dulu.. sekarang sado melampau.. jealous dgn waktu dulu..

Haa.. bile tgok gambr yg last tu.. titibe teringat budk KSP.. kelaka pun ader gak.. tau pasai pa??

Pasai nya depa dok ckp sebelom kenai aku depa takut nak tegoq.. sebab muka chek gaghang nak mampuih..

Dengan style cek yg suka masuk tgn dlm kocek tu macam gengster.. hahaha.. adoi.. kwajaq la depa nie.. tapi lucu

Cuti nie nak kurus.. tapi.. hurm macam tak berkesempatan je.. macam mane erk?? adoi.. kalo sorg2 memang xde feel la.. kene ade geng exercise..



Sunday, 29 November 2015

Stay Strong..

*Sumber Pakcik Google*

Dear beloved madam Rosreeta.. semoga sentiasa kuat menghadapi ujian yang kali ini.. Dan semoga atas perpisahan yang selamanya yang terjadi ini memberi motivasi kepada kita semua in shaa ALLAH..

Ouh ye.. semoga madam dapt teruskan hidup madam macam biase.. dapat menguruskan anak madam macam selalu.. semoga di permudahkan segala urusan madam.. in shaa Allah..

Madam.. dari dapat tahu.. sampai sekarang asik fikir pasal madam je.. rase macam madam perlukan kite orang 'PPU1/4'.. saya dgn shahira asik fikir madam kuat x?? macam2 lah..

Rase macam nak jumpa madam sekarang and nak peluk madam.. hurm.. payah nak cerita.. 

*1*

*2*

*3*

haa.. tu la antare convesation as dgn sheghe.. btw madam.. maaf ye tak dpt dtg tahlil umah madam.. kite org xde transpot nak ke sana..

In shaa Allah doa2 kami mengiringi madam..

Semoga roh beliua di cucuri rahmat Allah.. Aamiin..

"Merasa kesepian itu sudah pasti, merasa kehilangan sudah tentu ketika orang yang kita sayang pergi meninggalkan kita untuk selamanya, berasa hidup tak lagi bererti, hanya termenung sedih sendiri mengenang kenangan bersamanya yg indah, kalau kita pernah merasakannya pasti dan yakin akan sangat amat merasa sedih, jangankan ditinggalkan seumur hidup sejampun terkadang tak bisa, namun inilah hidup yang harus kita hadapi, kerana semua yang bernyawa akan merasai mati. Itu janji Allah SWT kepada setiap makhluk yang wujud di dalam bumiNya ini."

Friday, 27 November 2015

Rajin

Tak tau la nape mase ur tibe datang rajin aku.. hahaha.. semua aku kasi settle.. time tu jela nak tengok asrina jadi rajin.. haghi lain payoh da laa... kui3..

*Power Point*

Hurm.. semalam dapat siap kan keje yang ckg bagi tok sem yang akan dtg.. siap animation lagi.. tiba-tiba je aku kreatif.. huhuhu..

Bukan power point je siap.. esei pon dah siap.. so buleh la rehat dengan aman dan damai.. hahaha.. kalo bagi aku keje ade kaitan ngn komputer buleh la aku cpt siap.. kalo betulih.. dah nak start skola belum tentu leh siap.. kui3

*Sumber Pakcik Google*

Semalam aku besih kan toilet umah aku.. lame betul.. hurm.. pas ur tiba2 teringat mase dulu.. zaman kene besih kan toilet  kat KSP.. aduhh rindu..

Mase ur kene bg tugas.. separuh besihkan toilet n separuh lagi clean kan dorm.. aku mesti la nk besih kan toilet.. sebab leh main air plus xkene habuh yg akn menyebbkan aku bersin..

Time tu jgk la aku teringt kat #ANMN.. mase ur tgh gotong royong.. sempat plk kaco dia.. main simbah2 air.. hahaha.

Asrina kan.. dalam idop sehari tak kaco org mane leh.. kui3.. aloo rindu la everything bout MANTIN.. kenape time aq PLKN 2 bulan setengah je??

Hurm.. nak meet ngan awok la.. saye tengah cuti lame sangat nie.. xde bende nak buat.. boring sangat..


Wednesday, 25 November 2015

FREEDOM

*On 24/11/15*

Waahhh seronok nye dah habis exam.. semoga mendapat keputusan yg di harap kan.. semoga juga aku dan kawan2 di jauh kan dari pade menggulang mane2 paper.. Aamiin..

Semalam paper last Eko n Sej.. masing2 betaruh kepayahan.. hak3.. aku hope lulus tok dua subjek tu.. sangat berharap.. tak terdaya bile tengok akq2 n abg2 upper repeat paper.. hurmm..

*Kepci Pilah La*

Hurmm.. Hari nie p dating ngn budak nie.. teman dia p carik keje.. bejuta kodai masok.. satu pon xde kojo kosong.. huhuhu.. stress je budak nie.. sabo je la..

Memang hari nie banyak boto la tompek den poi.. nasib baik tak penat.. hahaha.. sebab menunggang my kuda hitam.. hahaha..

Paling kelaka.. mase nak anto dia kt sekolah ayh dia.. time tu dia naik moto mcm org tua.. lawok je.. sbb dia pegang bahu aku.. dia takot sgt aku bawak moto.. dia kate laju..

Aku rase tak laju pon.. 90 je.. x laju kan.. hahaha.. dia lopuk2 ae den.. kwaja.. dia bawak aku lagi menakutkan.. siap kene hon ngn lori lagi.. senget nye budak..

*Result*

Haaa.. teruk kan.. tu petang td la buat tu.. dah lame x buat tu je dpt.. target nak exercise satu jam.. hampeh.. 1/2 jam pon tak sampai.. 18min je dpt.. tu pon dah banjir.. hihihi..

Teruk nye.. cuti nie nak besenam balik.. nak kurus.. tak nak gomok.. huhuhu.. esok nak lari satu kampung.. tu pun kalo tak ujan.. kalo ujan lari dalam bilik la mcm td.. hihihi..



Saturday, 14 November 2015

RISAU..

*Gula-Gula Hati*

First.. saya nak cakap terima kasih sebab semalam sudi borak panjang-2 dengan saya.. Seriously rindu sangat.. Seronok sangat dapat borak panjang.. Tapi mcm bese la.. awkward ckit.. hehehe

Awak tau tak sebenanye saya tak expect pon yg awak akan bls mesej saya yg kt fb tu.. tapi awak bls.. tekejot jgk sye.. and mase awk  bls tu yg tye saye gune wasap mne tu.. saya xsangke plk boleh bork panjang dekt wasap.. hehehe

Thanks Tau.. ;)

*Allahu akbar*

Awak.. Saya bukan tak nak tolong awak.. tapi saya tak tahu nak tolong apa.. saya pun tak pandai hal2 macam gitu.. Saya boleh jadi pendengar awak je..

Saya penah cakap kan.. kalo awak ader masalah nak cerita saya sentiasa bersedia nak dengar.. sentiasa ader masa nak dengar cerita awak.. awak jangan risau.. 

Untuk masalah awak yang ini.. sungguh saya tidak mempunyai kelebihan.. tapi saya harap lepas awak cerita dekat saya.. beban awak pikul bekurang ckit..

Saya kat cnie hanya mampu doa kan awak je.. Saya doa kan awak cepat sembuh.. Dan semoga kesakitan yg awak alami nie dapat menghapuskan dosa2 kecil awak.. insha Allah..

Awak.. saya SAYANG awak sangat2 tau.. So awak kene kuat.. ramai yg akn bg sokongan kat awak.. Dan insha Allah akn ader saat awak memerlukan..

*Sumber Laman Sosial*

Awak.. Ingat nie..!
Dalam setiap sakit ader penyembuhnya,
Dalam setiap perbuatan ader balasannye,
&
Dalam ader yg membenci masih ader yg menyayanggi,
Dalam ader yg mencaci masih ader yg memuji..

"Allah tests different people with different trials, because everyone has a different level of patience, tolerance and faith.."

Semoga awak terus tabah atas setiap ujian yg ALLAH beri.. Allah rindu awk.. Allah sayang awak..

Doa ku:
Ya ALLAH, Aku memanjatkan doa untukMU..
Kerana sahabatku ANMN sedang menderita kesakitan ya ALLAH..
Ya ALLAH, aku bermohon kepadaMU supaya direngankan sakit yg dialami oleh SAHABATku ini..
Berikan dia ketabahan, berikan dia kekuatan, dan berikan semangat untuk kesembuhannya..
Ya ALLAH, Kau jauhkan lah SAHABATku ini dari sebarang mara bahaya..
Jauhkan dia dari penyakit yang akan membuat dia menderita..
Jauhkan lah dia dari segala hasat dengki manusia Ya ALLAH..
AMIN..~

Sekarang saya buktikan yang saya kwn dgn awak bukan sebab status awak.. rupa awak.. otak awak or what ever so on la kan..

Saya kawan dengan awak ikhlas.. saye xkesah awak anak sape pon.. saye tak kesah otak awak A or F.. saye ikhlas sayangkan awak..