Thursday, 22 May 2014

Mungkin Dia lah Sahabat.. ??

*Dia lelaki*

hurm.. sekian lama aku mencari seseorang yang di gelar sahabat.. tak perlu ramai.. cukup sepasang telinga.. bukan aku nak mengatakan kawan-2 yang lain tak baik.. cuma mereka tidak terpilih sebagai pasangan terlinga yang aku percayai.. dia.. lelaki itu?? juga bukan pilihan pasangan telinga yang aku percayai.. tapi sepanjang 5 tahun perkenalan kami.. dia satu-satu nya lelaki yang tahan dengan keegoan ku, tahan dengan baran ku, tahan dengan keras nya kepala ku.. tahan dengan segala-2nya sikap buruk ku.. ada juga seorang daripada sahabat lelaki ini pernah cuba untuk mendekati aku dan aku menerimanya seperti biasa.. tapi dia lebih baran dari aku.. jika baran bertemu baran.. adakah ianya menjadi?? TIDAK.. maka secara on the sport namnya di singkirkan.. kalau nak ikut kan sahabat yang aku inginkan tak perlulah cantik paras rupanya.. tak perlu lah popular atau kaya.. sahabat yang aku perlukan sebenarnya.. boleh dipercayai.. menjaga aib diri ini.. lebih bermotivasi daripada aku.. cukup semua itu..

fakta hidup ku.. tak pernah aku mencerita beban yang aku pikul kepada seorang makhluk pun.. termasuk ibu ku sendiri.. mereka sering merasakan aku sentiasa dalam keadaan ok2.. tapi terkadang ia meletup.. dan saat itu akan banyak hati yang akan terguris.. saat itu.. mengharapkan aku untuk meminta maaf.. ouh.. maaf.. hanya yang tertentu.. 

Di waktu ini aku mengharapkan bantuan dari semua untuk tidak mengganggu emosi ku.. sesungguhnya terdapat yang mengenaliku aku adalah seorang yang sangat beremosi.. jangan dengan angkara yang kecil mencetus emosiku.. kerana disaat ini aku memerlukan doa dari semua untuk menentukan masa depan ku.. sesungguhnya perjalananku masih jauh..

dan dikesempatan ini aku ingin memohon maaf atas setiap kesalahanku.. terutamanya kepada rakan-rakan.. guru-guru juga yang mengenali diri ini..

I'M TELLING THE TRUE..

No comments: