Saturday, 31 October 2015

Study tok Final EXAM

*Kat Pustakaan Awam Pilah*

Hari nie p study kat pilah macam bese.. yg lain nye hari nie bawak body guard (abg).. body guard ada makna.. hahaha.. hingat senang ke nak ajk dia p memane.. plus pg tu lame gile.. haa..

*Abg + Syawal*

Sebab utama nye dia nak jumpa awek dia.. tu yg dia rela sangat nak ikot aku p pilah naik moto and sanggup berlamaan dekat pilah.. nampak permainan dia.. hahaha..

Pagi tu belaja kat kfc.. memang tenang la.. sbb KFC pilah tak ramai org.. pelik je.. huhuhu.. pas ur ptg belajar kat pustakaan awam pilah.. memang saje buat gitu.. byk subjek leh study..

*With dinie*

Haa.. mase dok kemas2 meje yg besepah ngn pingn.. nampak sorg bdk lalu.. nampak mcm kenal.. pas ur budak ur pon toleh.. dia nampak.. pas ur dia sambung jln.. tak lame ur..

Dia bantai nye jerit name aku.. time tu aku malu gile.. satu kepci pandang aku.. kwajo nye budak.. aku maghah dia.. dia boleh kate bia la.. heshh memalu kan betul.. sabo je la.. nasib baik da lame ta jumpe..

Paling tak leh tahan dia boleh pulak bahan aku.. dia cakp.. asal ko berubah nie as?? mane as yg dulu?? punye aku pakai kain tadi.. dia nk belagak dia pakai seluar..

Dia kate aku ayu sbb pakai kain pas ur dia kate aku nampak lembut.. ishh semua tu kebetulan je la.. kalo aku tau dia ader aku tak nak pakai kain.. issshhh!! memalukan..

Sebenanye.. hari sebelum ur memang ader cadang nak jumpe.. pas ur malam ur dia wasap dia kate ta jadi.. aku pun tak kesah la.. dia ajk jumpe kt matrik.. hurm pape tah.. last2 jumpe kat kepci..

Tak suke bende tak di rancang.. sebab nanti dia kan memalu kan aku.. issshhh.. dinie.. jangan boco rahsia..


Tuesday, 27 October 2015

Sakit Hati, Marah, & Sabar

*Shut Up!!*

Hari nie.. pagi-2 lagi dah sakit hati.. Mamat nie hanta mesej kol 4 pagi.. nak marah aku sebab tak balas mesej dia.. eeh sakit nye hati.. yang bijak sana sangat p hanta mesej 4pg pekejadah nya.. semua nak carik pasal la nie ngan aku.. haaa

Dah la tu satu hal.. dia p tuduh aku block dia pulak.. haaa.. menggelegak betul.. memang spoil mood aku la kan.. pagi-2 lagi aku dah beghapi.. memang menolak rezeki aku yang nak masuk je.. hurmm.. tak pe bende nak perasan tak tentu pasal..

Bile dekat skola.. cikgu pulak dok main perli2 haisshh.. sakit nye hati.. kalo nak perli benda betul xpe jugak.. benda salah.. pas ur perli.. hebah satu sekolah.. terbaik la cikgu.. lap u lahh!! tanye dulu boleh kan ckg?? 

Tak cukup ckg dah malu kan saye dpn kawan2 saya mase saye tak datang.. cikgu nak perli saya dalam bilik guru pulak?? pas ur dalam kelas xleh nak perli tepat lagi ke kat saya?? hurmm.. xberminat betul!!

Punya penat saya menahan sabar saya tok seharian nie cikgu tau x?? Penat saya tahan air mata saya nie.. ckg tau x?? cikgu tak tau.. yg ckg tau nak blame org.. and terus blame.. thanks cikgu.. u're the best teacher in the world..

Anyway nak ucap thank dkt pilot vengers hari nie.. sebab buat kelaka yg hambar at least korang try nak buat aku senyum.. and certain2 part aku tegelak jugak.. hehehe.. tq u vengers..

p/s: aku kalo marah sangat.. diam je sebab.. tak nak nangis, tak nak tambah dosa yg pasti nya berdosa kalo aku bukak mulot bile tengah marah.. so aku pilih tok berdiam..

"Tak mudah bersabar waktu marah..
Tak mudah nak senyum ketika sedih..
Bukan mudah nak tahan disaat tercabar..
Bina kekuatan diri, ALLAH ada.."

Terlalu RINDU #ANMN

*10 Jan 2015*

*11 Jan 2015*

*18 Jan 2015*

*25 Jan 205*

Haa.. tu semua awak anta kat saya.. saya baca semua mesej kita semalam.. saya baca sebelum saya tidur.. saya rindu nak baik2 macam dalam sume mesej kite tu awak.. saya rindu awak yang dulu..

Awak tau tak.. pagi tmase dekat2 nak bangun pagi tadi saya termimpi yg awak anta mesej kt fb saye.. mesej awk tu menakut kan saya.. lepas mimpi tu saya terus terjaga.. ya Allah takut nya.. Hope xjadi..

Lepas dah terjage tu saye amek fon saye tgok jam kol bape.. hurm dah dekat kol 5:30.. so saye baring2 kejap.. xlame ur mak saye dtg bilik saye.. dtg nak kejut.. time terus bangun sbb nk p mandi..

Sebelum p mandi ur p amek tab.. on wifi pas ur terus tgok noti kat fon ader pape dri fb tak.. bile tgok tak xde.. Ya ALLAH.. awak tau tak lege nye hati saya macam mane.. rase nak melompat.. tp x melompat pon.. hee

Awak tau tak.. dalam sehari.. saya tak pernah sekali pon miss name awak.. sebab nye saya buat close friends dgn awak dekat fb.. sebab sye xnk lupe kan awk sampai bile2..

saye tak kesah la awk nk post bape juta sekali pun dalam sehari.. bia lah penuh notification saye dgn post awak.. asal kan saye tak lupe awak.. saye xnk lupe awak.. saye rindu awak.. saya syg awak..

Rase macam dah tak de bende nak cakap.. tapi rindu sangat kat awak.. kalo wasap mesti tak bende nak cakap.. sebab asik saye je yang bertanya.. hurmm.. :(



Friday, 23 October 2015

KENAPE??

*Menghargai*

Hurm.. selepas kejadian 07/07/2014.. Aku dah tak terima mane-2 lelaki dalam hidup aku tok menggantikan dia dalam hidup aku.. Sebab bagi aku untuk yg kesian kali ini sakit nya teramat dalam dan sukar untuk aku sembuh kan..

Tapi.. Selepas tamat PLKN.. dalam beberape bulan.. aku menerima seseorang yang baru untuk mnggantikan nya dalam hidup aku.. si pengganti itu aku berkenalan di PLKN tempat latihan ku.. perhubungn kami tak lame.. 

Sebab bagi ku dia amat membosan kan tak banyak menghabiskan masa bersama aku.. tambahan pula.. pada hari aku meninggalkan dia.. dia mulai tunjuk perangai sebenarnya yang sememangnya aku tidak berkenan.. atas alasan itu niat aku untuk meninggalkan nya lebih besar..

Selepas itu.. selang beberape bulan *mungkin* yang pastinya lepas hari raya aidil adha.. aku sekali lagi menjalinkan hubungan dengan kenalan sewaktu aku bersekolah dulu.. Di SMK DUAM.. 

Kata nya dia dah lame memendam perasaan terhadap aku.. dia banyak menghabiskan masa dgn aku.. tapi.. hati aku tak dapat menerima dia sebagai teman istimewa.. bagi ku dia hanya seorang kawan biasa dan tak lebih dari tu..

Dan kini.. aku sering kali mengabaikan sms dri dia.. berhari-hari dia mesej.. aku tidak menjawap.. jika dia mempersoalkan.. aku akan memberi alasan bahawa aku dalam keaadan yang sgt sibok.. terkadang timbul dalam hati perasaan serba salah..

Namun tak dapat aku meluahkan perasaan sebenar.. Aku juga melakukan pekara yg sama kepada kenalan PLKN ku.. tapi dia seorg yg mudah kalah.. berbeza dgn yg kini.. tapi hati ttp xmampu utk menerima walau dah dipaksa..

Aku menerima mereka.. sebab aku cuba untk melupakan dia yg terawal.. tapi ternyata tak semudah itu.. walau cuba tok membenci.. tetap tak mampu.. walau cuba tok melupakan.. tetap ingatan kuat mengingatkan.. hurm.. pasrah dgn semua nie..

Bukan tak nak menghargai.. tapi hati yang tak menerima.. maafkan aku wahai kalian semua.. sangat berdosa..

#MulaFocusDenganSAHABAT!!

Wednesday, 14 October 2015

Manja

*Muke Paling Huduh*

Haaa.. Nak tau pasai pa manja?? pasai nya kan hari tu tangan aku meleco.. so setiap perbuatan jadi terbatas.. semua nak kene orang buat kan.. huhuhu manja kan asrina.. comel je.. *perasan*

First.. mase baru kene ur.. ader dua orang nurse yg merawat jari aku yg comel nie.. hehehe.. orang nye tasya n syawaliah.. huhuhu.. caring nye kengkawan aku.. terharu sangat.. muah cikit..

pas ur balik umah.. mak pulak yang banyak tolong.. mak buang kan kuku.. mak isi kan nasi dalam pinggan.. sampai hari nie.. hihihi.. jangan la jealous sangat.. huhhu

Pas ur semalam.. kat sekola mase belaja eko.. NAZIRAH AZHAR yang garang gilo tu tolong aku beb.. macam mimpi je.. mule2 aku saje nak manje.. tapi tak sangke dia nak tolong bebetol.. 

Hehehe.. sayang jugak dia kat aku.. dia tolong padam kan buku aku.. sebab aku salah lukis graf @ keluk ape tah.. hehehe.. tengkiu budak garang.. ngeee

Tu je nak cite.. ngeee..~

Monday, 12 October 2015

Macam-Macam

*With Ayaino*

Haaa.. hari nie kelas kite orang buat props untuk photobooth mase hari gradusi akan datang.. comey2 je props yg kite org buat.. hehehe.. nanti sesape nak tempah buleh la tempah.. hihihi

Tapi malang kat aku la.. pasai nya dua jari terkene hot glue gun.. sakit beb... tu nampak tak kat gambar tu lain macam aku pegang prop tu.. pasai tangan cek sakit..

Gile kaww.. nak nangis aku tahan sakit dia.. tapi aku tahan.. walau mate da bekace-kace.. tahan supaya air mata tak jatuh.. gile ko jatuh la repotasi aku nangis depn budak PPU1/4..

Yang menyebabkan aku buleh tahan air mate nie amoy la penyebabnye.. dia buleh pulak buat kelaka comey ngan den.. den maghah un.. den sakit buek kelaka plak.. tapi nak ucap thank gak.. hahah

Pas ur balik skola tadi kene p tampin.. nak beli barang tok buat props.. tak cukup plak.. hurm.. mase atas moto mate aku ngantok gile beb.. pasainya aku tydo lewat..

Tydoq lewat pon amoy penyebabnye.. pasai nya semalam dia dok sampai ghumah pukoi 12;30.. pas ur dia suh call pulak.. call je la.. layan dia sampai kol 1:30.. haa kau..

Pas ur aku maghah dia.. ckp kat dia esok aku nak kene bangun awl.. dia buleh la relax2 bangun lmbt.. sebab umh dkt ngan skola.. aku kol 5 da kene bangun.. pas ur kol 6:15 da kua umh.. pas ur dia gelak..



Sunday, 11 October 2015

10/10/2015

*With Awek Abg Den*

Haa.. gambar nie mase dalam bas.. OTW nak poi USIM.. Ader KURSUS MOTIVASI BAHASA.. Sebenanye budak sebelah tu tak ikot sebenanye.. dia pegi sebab gantikan tempat amoy.. amoy ta jadi pegi sebab kene teganu p vacation pulak ngan pamily dia..

Kat USIM semlm belajo ape yg madam da ajo je.. lepas tu ade persembahan dari abg2 n akq2 USIM.. seronok tengok pasai nya depa dok cakap bahasa omputih n arab.. abang MC yg ckp arab tu fasih betul.. melting dia buat nya.. huhuhu

Besurai sume kol 4.. Sampai umah kol 6 lebey la.. ye la.. dari nilai naik bas pas ur turun kat skola.. smpai skola naik kete sampai umah kawan.. sampai umah kawan naik moto sampai umah.. mane tak nye makan byk mase.. tapi tu cukop laju tau.. haaa

Malm tu smlm otw ngn amoy.. cite pasai kat USIM.. pas ur dia mcm soso je.. kwaja kan.. hahah.. pas ur dia pulok beceghite pasai dia p teganu tu.. haa dengar je.. pas ur dia kate kalo as ikot mesti best.. alahai.. bosan betul dia.. kikiki

Pas ur dia ade cite tragedi yg menimpa malam otw dia gerak p ganu tu.. mujo la xde yg cedera.. Alhamdulillah semua selamat.. hope malam nie dia lebih selamat dari malam hari tu.. Harap tak pape yg berlaku.. Amin2..

Hari nie seharian tak bughak ngan dia.. pasai nya dia tak dak kedit semlm dia bg tau yg mesej dia anta last kedit.. hihhi.. kesian.. da tu aq dok call ta gheti nak angkat phone.. geram aku.. dok silent phone pe jadah nye.. bkn nye ddk dlm pustakaan..!

Tuesday, 6 October 2015

Demam.. JEREBU

*Sumber Pakcik Google*

Hurm.. Satu family dah demam.. Masing-2 punye sore macam baru lepas buat konsert rock.. batuk nie munkin berpunca daripd jerebu.. bile la jerebu nak habih nie.. ponek cuti, ponek tak sehat..

Hurm.. semalam maghrib mase mandi muntah-2 sebab batuk teruk sangat.. hari nie perut lak sakit sebab batuk tak benti.. nak kua muscle dah gak erhh perut aku nie.. sakit sangat.. aarrhhhh

Haa.. mase demam2 nie titibe teringat mase kat kem.. mase dekat kem dulu memang selalu sangat demam.. sebab ape pun aku tak tau.. kene paksa makan ubat.. arrhhh!!

Yang paling aku tak dapat lupakan mase last aku demam kot.. pagi ur memang mengigil2 aku.. pas ur  ader sorg budak dtg tlg selimut kat.. aku kenal sape.. tapi tak sempat ucp tq.. sebab demam..

Tapi mase mengigil ur buleh plk teringat my tersyg.. ckp dlm hati.. haduh kalo dia nampak budak nie yg selimutkan aku maut aku nie.. time sakit own sempat nak pk perasaan org.. ye la.. syg kan.. kalo tak syg mampos aku xpk pasaan org..

Pas ur bile da siang.. tanye la dia nampak ke tak ape yg jd pagi tadi.. terus dia ckp nampak.. budak tu selimut kan aku.. di tinjau dari tingkap.. ciss.. pas ur aku ckp nape xdia yg dtg selimut kan aku..

Dia ckp dia baru nak selimut kan aku.. tapi orang lain yg dtg dulu.. alahai.. kesian nye dia.. sakit ati dengan sendirinya.. maaf la ye awak.. saye pun tak tau sye demam mengigil.. sedar2 je org tengah selimut kan.. but tak beruntung pun k!!

Anyway.. rindu sangat kat dia.. #ANMN

Dear SAHABAT..

video
*Tengok la*

Sahabatku,
Salam persahabatan moga dirindui,
Seikhlas ingatan setulus memori,
Sejuta penghargaan hambe ucapkan buat sahabat yang hambe kasihi
dan
Semoga diredhai Allah selamanya.

Sahabat,
Ikatan persahabatan yg terjalin telah pun meninggalkan kesan di lubuk hati.
Segala yg menggembirakan, yang menyedihkan, yang mendukakan kini hanya tinggal sebuah memori yg terpahat kukuh disanubari.
Mungkinkah hingga ke saat ini sahaja ukhuwah yg tertapak sekian lama? Atau ianya akn hilang begitu sahaja? Atau ianya akan dilupakan? Atau ia hanyalah seumpama air yg akn memadamkan api?

Sahabat,
Sesungguhnya ukhuwah yg terjalin adalh sesuatu yg termaktub.
Mulanya masing-masing tidak mengenali antara satu sama lain tetapi kini...
Segalanya telah berubah, saling kenal-mengenali seterusnya menjadi akrab dan intim.

Sahabat,
Jika takutkan ombak jgn berumah ditepian pantai.
Begitu juga, kita, jika takutkan perpisahan jangan hampiri pertemuan.
Inilah hakikat sebuah kehidupan yg sentiasa berputar-putar ibarat roda yg berpusing.
Kita harus tabah dan redha dlm menghadapi setiap apa yg telah disuratkan kpd kita kerana hanya DIA sahaja yang tahu apa yg terbaik untuk hambNYA.

DIA juga tidak akan membebankan hambanya dgn apa yg tidak terdaya di tanggung oleh kita. Segalanya masih dipayungi oleh 1001 kemungkinan. Kemungkinan yang bakal meninggalkanmemori disudut hati kita.

Sahabatku,
Berpisah dengan kalian bukan pilihan ku,
Tapi kita terpaksa berpisah demi meneruskan cita-cita dan impian kita..
Kita harus mendaki puncak tertinggi hidup kita..
Kalian tinggalkan diri ini dan diri ini tinggalkan kalian..
Berjauhan kita tak semestinya melupakan,
Memori bersama kalian sentiasa segar di ingatan,
Kerinduan pada kalian sering menebal di hati..
Tapi apa daya ku,
Kita terpaksa akur pada ketentuan..

#Ukhuwahfillah

Sunday, 4 October 2015

03/10/2015

*Polis Evo*

Semalam mule nye pegi beli hadiah tok hari graduasi.. Sebenanye aku tade kaitan pun dngan hadiah nie.. tapi kwn aku ajk teman.. pas ur aku pk aku pun MPP so aku teman kan je la..

Mase malam kwn aku mesej ur dia ckp nak p beli hadiah je.. pakat aku kua umh dlm kol 6:50.. pas ur esok nye.. aku gerak are macam yg dah di janjikan..

Sekali bile aku sampai umh dia.. mak n ayah dia cakp dia tengah tido lagi.. mak oi sakit nye hati aku mase tu.. mase aku sampai umh dia jam dah kol 7:06.. so aku kene la tggu dia.. saba je menunggu..

Kol 7:30 gerak.. pas sampai skola dalam kol 8.. on time la tu pun kire lame sabab semalm jerebu kuat.. memang tak nampak depan.. so xleh lelaju plus moto macm ber masalah semalam.. 

Pas u dia ckp kene menapak plk p bus stand.. ok lek lagi.. Mase otw p bus stand ur dia cakap.. yang dia stay seremban lepas beli hadiah.. mase ur aku rase nak fuck je kat dia.. Bagi la tau awal-2 haishh

Pas ur dia bagi tau lagi yg kawan dia yg ta jadi ikot @ yg aku ganti kan tu ikot plk.. hadoi.. memang menggelegak la.. bagi la tau betul2 plan dia.. tu.. kalo aku tau xde aku na ikot the.. sakit aty we..

Kalo ikot kan ati aku memang ta nak ikot dia p tengok wayang.. tapi bile pk balik ta kan aku nak balik bedue je ngn kwn dia yg laki ur.. ape lak org pk haishhh...! Aq pon ad duit lebih ikot je la..

Kol 4:40 something la sampai pilah.. pas ur p sekolah amek moto gerak balik umh.. sampai umh buat ap yg patut pas ur dok rehat.. mase dok rehat ur wish birthday mak.. hehehe.. ta dpt but pape tok mak semperna birthday dia smlm..

Pas ur malam semalam xde call NA.. sebab penat sangat plus nak call serba salah.. tak call pun serba salah.. kalo call rase mengganggu.. tapi kalo ta call dia mule la na bahan aku @ ngajok.. pening.. so aku mesej je dia walau pun dia ta balas.. sbb dia ta the topup..

Pukol 9:30 aku da tido da semalam.. sebab penat sangat plus tak sehat sebenanye.. after makan ubat memang terus rehat.. layan movie kejap.. sampai terlelap.. pas ur terjage.. terus g tido.. tu yg kol 9:30 tu.. hihihi.. kalo ta mesti lagi awl..

Pagi tadi NA call.. macam bese dia soh aku call balik.. aku  call je la.. lame gayot.. tapi mase gayot ur dia marah aku pasal semalam.. hahaha.. da agak da.. tah pape are.. penat la dengan pereampuan2 yang sangat manja dalam idop aku nie..

NA nie selalu cakap aku tipu dia menyampah betol.. dia yg salah dengar.. pas ur na salah kan aku.. kilik betul.. geram arh.. nie haa td aku call ta gheti na angkt.. kalo dia call aku, aku ta angkt tau plk nak maghah.. huh.. sabo je la..

Thursday, 1 October 2015

Saje Nak Share..

*Sumber Pakcik Google*

Hurm.. Malam semalam gayut dgn amoy.. dia cakap "as aku rase kan hari nie aku jahat sangat ngn ko" pas aq cakap aah.. hahaha.. ye arh.. dia drop aku tak beghagak.. kwaja..

Pas ur kalo otp ngn dia xleh kalo tak lame.. selagi kedit aku tak abis.. selagi tu tak nak lex phone.. haishh saba yo la.. teman dia makan la.. teman dia tengok tv la.. sabo je la aku..

Pas ur tadi kat sekola dia ckp.. "as malam nie call lagi ae" aku ye kan je la.. dia kate sonok ade org teman dia mase da tgh makan.. mengade sangat kan.. hurm..

Hari nie p makan kfc.. dengan amoy, ainur, mak amoy, kaq yang, tasya, adibah n danish.. plan ngan orang lain kuar ngn orang lain.. xpe asal kan kfc masuk perut aku..

Pas ur tadi kat KFC asik kene drop ngan amoy je.. haishh. anak mak samo yo.. suko drop den.. saba yo la.. TAPI.. omak ae memang hapening la beb wa cakap..

Friendly gilo poik.. kelaka pun kelaka.. orang stress buleh hilang stress ngan omak ae tu.. huhuhu.. terbaik arh.. len kali buleh kua sesame lagi.. hihihi

Tapi as pemalu la.. kalo jumpe mak sesape jelah as memang malu.. xkire la da kenal mak org ur lame ke baru ke.. tetap malu.. nampak tak yang as nie sangat pemalu orang nye.. hahaha.. chooiiii..!