Wednesday, 29 April 2015

Sepetang ku Dihias CERIA

*Tasya*

Hahaha.. dia la periang petang hari ku.. Sibok sgt ajak lepak.. Bile tye rindu ke?? dia gelak2 hahaha.. Malu la tu.. Sabo je la.. bile aq ader kat umah xde pulak sibok2 na jumpe.. bile da jauh na mencari.. sabo je la..

Mase aku kat semban dia wassap kate na ajk lepak?? hesh geram je.. same la dgn my ex neigbour.. bile aq da ader kt umh nie xde plk na dtg umh.. tp mse aq kt sembn hari tu.. sibok suruh balik.. geram mak di buat nye..!

Btw sepetang hari seronok sangat.. meleleh2 air mate aku sebab banyak sangat gelak.. terase lame tak ketawe besar macam tadi.. rase nye sejak balik dari PLKN xde dah gelak tawe.. sampai kan pipi tembam aku nie kejang dek banyk nye gelak.. hehehe

Tadi si tasya nie dok marah aku sbb aku ta bukk2 aku punya wechat.. aku tanye la kenape?? rupenye mse aku kt PLKN dulu dia ader anta mcj.. hahaha.. mane la aku tau.. kui3.. nak tau aper yg dia anto>> dia anto "merindui kamu.."

Sweet kan.. aku pun terharu.. hehehe.. siap mintak dia tlg screen capture ap yg dia anta tu tok aku.. seriously terharu.. payah minah bajet nie na rindu aku.. kakaka..

*Bukti*

Alola.. merinduimu jaga pada saat itu.. hahaha baru na balas walaupun tanpa pengetahuan kamu.. kui3.. :3

Kami berdekatan pun saling merindu apetah lagi bila kami berjauhan suatu hari nanti.. Walau apa pun yg terjadi kau tetap adik bagi ku.. sahabat ku.. sayang kamu.. <3


Tuesday, 28 April 2015

Remaja Perempuan Hari Ini..

*Sumber Pakcik Google*

Ok.. sebelum na bercerita na bagi salam dulu.. ASSALAMUALAIKUM.. aper kabo sume?? da lame ta menaip.. hihihi.. ok ary nie na cite pasai budak pompuan la nie.. dok buat pecoh palo..!

Hurm.. can nie cito ae.. mase dok menjelajah FB dok jumpa post member.. dia post stu artikel yg tajuk nye "Pelajar Selamber Hantar Gambar Pelik Dekat Cikgu"..

Tajuk tu buat aku tertarik.. so aq pon p la tekan link artikel tu.,. bile dok bace.. jumpe stu screen capture conversation murid dgn ckg.. yg start conversation tu si pelajar perempuan tula.. dia dok tego ckg dia..  ckg tu ckg lelaki.. 

Ckg tu dok tye na aper.. pas ur dia p anto full gambo dia dri pale sampai kaki tanpa sehelai benang.. NAUZUBILLAHHIMINZALIK.. da la tu.. dgn tanpa segan and silu bleh plk tye kt ckg tu "ok x" ALLAHHU.. teruk nye.. malu nye aq smbagai kaum sejenis pade murid tu..

Adik da kenape dik?? adik sehat ke ta?? alahai sedihnya?? minat sgt ke kt ckg adik tu?? kalo minat mcj biase pon ok kan?? perlu ke na kene anto gambo gitu??

Dia tu ckg adik tau.. bukn somi adik?? haram tau tunjuk aurat kt org bukan muhrim.. even dgn pompuan pon ader batasan aurat.. nie kan pulk ckg awk yg awk sndiri xde kaitan darah daging dia..

Awk sedar x dik.. dgn sikap tak fikir panjang awk nie.. awk da buruk kan name awk sendiri.. and secara ta langsung awk da burukkan name koge awk..

Tu satu kes.. lagi satu kes nie.. aq sendiri yang jumpa video.. kalo ta silap tjok vdo tu "Buat lah apa nak buat" kalau ta silap la.. jumpa dkt page Malaysia News..

Vdeo tu lagi la menimbulkan tanda tye dalam ox aku nie.. mane tak nye.. sanggup but bnde ta elok mcm tu.. dalam vdeo tu.. ader sorg je perempuan.. bertudung.. n mungkin berbaju sekolahnya..

Apa yang ta eloknye dalam vdeo nie.. aksi pelajar perempuan tu.. 4 perkara yg dia buat.. semua aksinya itu berunsurkan lucah.. ALLAH.. Dah kenapa dek oi??

And.. kenape malu plk mse last vdeo tu?? knpe mse buat ta malu?? ouh kenape terlalu percaya kwn?? Kalau na pilih kawan plzz pilih yg bwk kite ke syurga dik?? bukan bwk kite ke neraka..

Dan ingat maruah diri sebagai seorang perempuan dan maruah kedua ibu bapa yg perlu dijaga dik.. fikir masa depan yg akn adq hadapi.. 

kalo kawan adq tu betol2 baik kenapa dia post video adik tu?? kalo dia syg adik kenapa dia ta nasihat adik daripada but bende yg ta elok tu?? cube adik pk balik.. sebab tu org byk ckp.. kwn ketawa sentiasa ader.. kawan menangis.. 1 dalam 1000.. 

p/s: Pesan akq dkt adq-2 yg baru na up nie kan.. na buat hal bleh dek.. tapi pk panjang dulu.. kalo buat gini ape jadi.. kalo nie sush kn org ke x?? akq na sihat org akq xde la baik sgt mse skolah dulu.. slalu jugak buat hal.. selalu jugk kene rotan.. 

Tapi serious talk akq skola men akq ta penah masuh bilik dispilin sbb buat kes.. na ckp akq xbuat hal.. ehh ader je.. mcm2 hal akq buat.. tapi akq pk panjang..aper akibat.. 

kalo but gini kene masuk bilik disiplin x?? kene gantung skola ta?? cederekan orang ta?? haa gitu.. baru la ta malu kan diri sndiri.. TAPI yg paling akq pegang dalam idop akq satu bende je.. na tau ape?? MARUAH KITA SEBAGAI SEORANG PEREMPUAN..!

Akn bukn na ckp besa la..setakat nie.. maruah akq sebagai seorg perempuan insyaALLAH belum tercalar.. even soal pkwe di rampas.. huh mesti ta caye kan?? mesti la ta caye.. nampak mcm mustahil.. tapi tu kenyataan..

Kalo ta caye boleh la p tanye SAHABAT-2 akq.. pkwe akq di rmpas oleh junior akq.. akq xde pon na maki hamun budk tu.. akq xde pon na p tarik-2 tudung dgn dia.. boleh tego dia mcm bese.. tapi dia la segan dgn akq sbb dia da rmpas pkwe akq tapi akq still baik lagi dgn dia..

Tapi sayang relay dorg ta lame.. haa nampak ta?? ALLAH tu adil.. ta payah na bls dendam.. Allah ader tok tolong org yg teraniaya.. plus knpe akq ta p serang bdk tu pasai nya.. kalo betepok sebelah tangan ta berbunyi.. betoi ta??

So kalo na salah kan budk tu sorg je ta adil.. sbb kalo ex pkwe akq tu ta melayan.. ta mungkin bende ur melarat.. so same-2 salah.. biaq p kat depa..

Lagi satu.. akq paling ta suka kalo dok ada pompuan minat kat laki smpai dok sanggup terhegeh-2.. sampai dok sanggup peghabih air mata.. ouh plzz.. don't do like that.. plzz jual paling mahai..

Awk tu dok ada mahkota paling mahai di dunia.. kalo laki tu tamau kat hang.. hang ta payah na p melutut kat dia.. biaq p kat dia.. hang tu lawo.. dok ghamai lagi laki dok baik kt luaq nu..

So jadikan MARUAH SEORANG PEREMPUAN tu sebagai satu perkara yang terpenting dalam hidup awak.. Bak kata orang cerdik pandai.. Jadilah seperti Permata di lautan.. Cantik namun tak mudah dimiliki..

SEMOGA ADIK-2 SEMUA DIBERI HIDAYAH..!

Thursday, 23 April 2015

Kawad Kaki PPIM

22 APRIL 2015

*Hari Pertandingan*

Ok.. semalam adelah hari nya.. Semamng nya jangkaan aku semuanya menepati.. Alhamdulillah.. First aku jangkakan yang depa nie kalo na menang memang ta dapat.. Sebab depa mmg kurang latihan.. Tapi kalo na elak no akhir insyaALLAH dapat..

Depa dapat no empat daripada 5.. ok lah.. tapi seriously depa buat lawa daripd depa dok blatih hari2.. yang spoil nye pelahan jalan depa nmpak pelik.. aku ta paham macam mana boleh tba2 bertuka rupa.. aq ghasa mcm dok ngigau ja tym tu.. sabau je la..

*Selfie sehari sebelum pertandingan*

Jangkaan yang seterusnya.. Sekolah aku mesti dapat menang ketua platon terbaik.. Alhamdulillah.. ia nya juga menjadi kenyataan.. Sebelom msok padang kawad tu aq bisik kat dia.. kalo depa ta na menang kau kene menang.. depan orang tu ko jerit kuat2.. lepas kan je geram kau..

Alhamdulillah dia ekot semua pesan aku.. seronok dia menang.. and mlm sebelom hari pertandingan tu.. aq ader janji dgn dia.. kalo dia menang aku belanje dia ABC @ Cendol.. dia pon ok.. tapi.. sampai hari pertandingan dia mcm down.. sbb takot.. ok aq up kan ckit tawaran...

Kalo dia menang aku blanje dia KFC.. haaa.. mungkin sbb tu dia menang.. ahaha.. xde lah tu usehe dia.. dia dapat p negeri jadi ketua platon tok skola yg menang.. tp dia ta na p.. sbb dia na fokus study.. parent n ckg sume da bising.. sbb dia na SPM taon nie.. gud luck ye..

Ouh ye.. ta lupe.. jage ye diri leklok.. minum air bayk2.. kesian kt dia.. mse lawan hoki daerah dia kene hanta p hospital sbb dia dehydrated.. kesian.. bagus la tu ta ya la na join byk sgt2.. da byk da sijil tu.. da cukop tok markh koko.. cuaca ta menentu nie ssh..

Ok.. nnt bile2 free bg tau aku.. aku tunaikan janji aku.. jangan risau @ ragui aku.. aku jenis yg pegang pade janji.. InsyaALLAH.. :)

Thursday, 16 April 2015

ADAB..!

*Sumber Pakcik Google*

Okay.. bile becakap pasal adab semua orang tau kan.. Huh.. tipu la kalo ader yang ta tau.. Pada zahirnya memang ramai yang tau apa itu ADAB.. Tapi lagi ramai yang ta tau macam mane na mengamalkan adab tu..

Hurm.. adab.. bile cakap pasal adab.. kompom la dgn sume pekara kite kena berhadap.. macam adab makan.. adab bercakap.. adab sesama manusia.. adab dengan haiwan.. dan lain2.. bile na sebut pasal adab.. byk bnde kite perlu beradab.. Kalo na sebut adab2 yg perlu tau byk sgt.. ta ckop sehari na sebut semua nye..

Ok.. kite masok pd adab sesame manusia.. Bile adab sesame manusia kompom la dengan orang tua kite lebih beradab.. mcm ibu bapa.. atok nenek.. guru2.. semua org yg leby tue dripd kite.. kite msti lebih beradab..

Asal ckg na kene beradab lak?? Pasai nya dia banyak peghabih masa dia tok ampa.. Pasai dia dok sanggup tinggai pamily depa yg jauh tok apa suma.. sanggup peghabih masa tok bg ampa suma pandai.. and macam2 yang telah depa dok korbankan..

So pasai pa ampa ta reti na hormat dia?? pasai pa hampa ta ley na hargai depa?? hampa ingat depa na kena hadap ampa ja ka?? depa tok banyak lagi masalah na kena hadap.. hampa plzz la.. ta kan soh korban minggu balik ta ley kot..

Wahai adik2 ku.. korang tau ta.. yg ckg uda tu dok ada prob dgn ckg2.. la nie korang plak buat hal.. dia dok soh korban minggu balik korang pon sbb dia na korang menang kawad.. bukan saje2 na dera korang..

Nanti korang menang korang ta the na igt die de.. n plus.. nanti korg menang.. hadiah korg je yg bolot.. die ta dpt pape.. sijil nanti ta the na kongsi dgn die de.. dalam sijil nanti name korg je lex.. pon ssh ke?? na bg markah koko pon korg ta na..

Akq ta suka korg buat ckg tu mcm tu.. punye lame akq knl dgn ckg tu.. dia ta penah ngajok tau.. korg terlalu melampau.. cyes akq ckp.. ckg tu dok aja akq sjak akq pom 2 lagi.. mse akq pom 4 n 5 die jd guru klas akq.. 

kalo dia mrh tu biasa.. sbb bdk klas akq suma nye degil.. akq pon degil jugak.. tapi dia ta penah ngajok.. korang tau ta doa seorg guru same mcm doa ibu bapa pd ank2 nye.. kalo ckg tu ta berkat ilmu.. korg blaja la siang mlm mcm mne pon.. ttp ta dpt..

Ok fine.. korg na blik.. ok aq bg balik.. tapi akq soh korg balik awal mse hari ahad.. korg ta na jugak.. apa korg nie?? akq da bg kelonggaran.. plzz la.. korg kawad buruk tau.. buruk gile..!! sebab tu ckg na but latihan mse hari sabtu n ahad..

Korg tau ta korg nie mcm apa?? mcm org BODOH SOMBONG.. da la ta reti.. orang na aja ta na.. haa sesuai la dgn korg.. tepati masa lagi la hanco kat korang.. skali pon ta penah awal.. korg pk akq xde keje lain???

korg ddk asama.. lagi dkt dgn skola.. spatut nye boley lagi awal pd akq.. akq lagi jauh.. dari umh akq na kene p jempot akq zati.. pas ur pusing balik p skola.. makan mse lebey kurang 15 min tok smpai skola.. tu pon akq lagi awal dri korang..!

Haish.. susah betol na bagi orang menang.. Ckg yg sibok na bagi dia menang.. Dia ta na pun menang.. Kalo na menang.. mesti sanggup korban minggu balik.. tapi hampeh..! Budak sekarang.. Aku ta paham..!

Wednesday, 15 April 2015

Keliru & Memilukan..













Hurm.. cite mlm td.. ta tau na cakp aper pasal die nie.. mule2 die tye na dgr die nyanyi ke x?? ta sampai aty na tolak.. so ckp la bleh gak.. pas ur die suh pm prived.. aq pon pm la die.. pas soalan petame die nape msti tu??

Hurm.. ayat2 si dinie nie but aq serba salah.. but aku keliru.. buat aku na nangis sangt2!! pas ur care die ckp menunjukkan kan aku yg salah.. arrhhh..! serius mcm na nangis semalam.. xleh tahan.. aarrhh..!

~>Hurm ckp die ta cite.. tapi care ckp mcm tau semua.. na tipu tapi ta pandai cover.. selalu mcm tu.. sebodoe2 aku.. ta de la bodoe sgt.. cover ckit baru ta kantoi ( ˘︹˘ ) <~

Hurm.. stress arhh..! ta tau na cakap aper.. sedih sangat.. 

SEMOGA BERBAHAGIA LAH.. & SELAMAT MAJU JAYA..
(╥︣﹏᷅╥)

p/s: Semalam betimpe-2 kesedihan menjelma.. hurm.. ujian penguat diri.. LaTahzan asrina.. keep smiling.. be strong..



Tuesday, 14 April 2015

Suka & Duka




Conversation yang singkat.. tapi sangat terkesan.. aaarrrhh..! thank donga luahan yang menyemakkan pale ko.. huk3.. sadis nye.. tarikh 7/7 tu..! aaarrhh.. Benci..!

Hurm.. pasal budak kawad ari nie ckop menyakitkan ati aku.. aku cakap 5 min sebelom kol 3 da ckop sume nye.. hampeh..! ketua platon pon lewat.. baran plak aku.. ta reti tepati mase langsung..!

da la lewat.. melenggang tu yang aq paling ta suke pas ur bagi alsan bagai2.. alsan same je dgn lain.. canner bleh ader yg lagi lambat?? haa.. denda tetap denda.. 

Buat lat bukan lamer pon.. rehat lebey lagi aku bagi.. hesh.. paspon ok la.. lepas gak satu formasi dri xde langsung.. den da maleh na pk.. yg betanding korg.. bkn aku.. korg na monang korg buek la beboto.. den tlg apo yg patot yo..

den da maleh da pangai korg yg ta reti na tepati mase ni.. sakai tau ta?? macam org zaman batu.. xde jam ke kat asama tu?? ta betamadun btol..!











Monday, 13 April 2015

Panas..!

*Wear Topi PLKN*

Ok.. hari nie adalah ari yg sangat panas.. sampai mak dok bising.. soh bawak topi pi ngaja kawat.. nanti muka habih itam mak cakp.. aku pun ikot jela.. n sblom gerak  dri umh na p jempot zaty.. dok wasap die.. igt kan die bawak topi jugak.. huhuhu.. kire plan la bwk topi tu..

hihihi.. sbb nye na selfie.. seena kan.. ta kan ta kenal.. gile selfie.. hahaha.. gambo tu di tangkap mase adik2 tu di beri rehat sambil menonton tayangan vdeo.. dok bg tgok vdeo kawad.. na suh dowg tau canner gerak n sume2.. supaye ta the lagi yg blur2.. aq da letih dok ngajo..!

Ouh ye.. hari nie bukn dok panas kat cuaca je.. panas hati jugak.. aq dok elok2 baru sampai kene mrh kat ckg ROHAYA.. pasai lambat.. die kate die da tggu lame.. lorh.. ckg uda yg kate lat buat kol 4.. pas ur die kate.. ap pulak sye dpt jadual lat pukol 3:30.. ayooo..

ta pasal2 aq kene mrh.. da la tu.. bdk2 nie mmg ta gheti tgok jam kot.. panas plak baran kite nie.. dah la kene marah.. pas ur buat aq panas hati lagi sbb dtg lambat.. aku ta paham kenape bdk asama suke dtg lambat?? haishh..! sebb korg lambat aq kene mrh..!

mmg hari nie sume budak asama kene denda.. aku kire ap korg na mrh?? aku kene mrh korg ta pk plk?? hesh.. dah dok jerit soh cepat bleh lagi lenggang kangkung.. igt na masok ratu cantik ke?? na jalan ala2 model konon.. huh..!

Malam nie ketua platon plak kene mrh ngn aq.. sbb td die ta de.. penat p lawan hoki.. mlm nie den wasap dio.. den ckp apo anak buah dio yg asama tu buek.. and esk den duruh die pastikan bdk asama sume dtg awal.. 5 min sblom kol 3 da ader sume,.

Displin la ckit da tau masok kawad tu.. sakai sangat pe hal.. igt aq suke ke na tggu org nie?? baik aq ddk umh tydo.. da arh penat smlm xilang.. sanggup gak dtg tok dorg.. hesh.. 

Yang penolong ketua platon sorg tu ta tau buek kojo.. da tau ketua platon xde.. spatot nye die yg bawak ank buah die kawad.. tapi 4 hari da aq dok latih bdk kawd.. dia skali pon ta dtg.. amboi.. byk cantik.. keje ko aq n zaty kene but..

Baik aq yg msok kawad.. pas ur sijil ur aq dpt.. jawatan nak.. keje ta na buat.. adoi.. org da bg tanggung jwp tu buat la.. jgn sibok sume jawatan ko na.. tapi tanggung jawap ta de.. hello kat akhirat nnt canner na jwp??

Hurm.. nasib baik mse sblom balik ckg mnx maaf.. sbb ckg yg slah tgok.. mmg kawat start kol 4.. pas ur ckg bg tau bdk nie yg die mrh kite org.. pas ur ckg pesan kt depa supaya hormat kami..

Ckg cakap.. kami nie bukan suka2 na dtg skola dok arah depa kawad lagu nie bagai.. bukan suka hati kami na denda depa bagai.. tapi kami datang skola pasai skola da lantik kami tok ajaq depa suma kawad.. sebab nya taon lepas kami dok menang kawad.. pas ur si adik2 nie tunduk paham..

Time ckg ckp gitu.. aq da lega ckit mrh kt depa.. ya la.. ta pasai2 kami kena mrh.. kami ta tau pape.. aduh..

Pas ur ckg soh balik.. padehal bru but due kali da kene balik.. sebab panas terik sangat.. ckg takot depa dok kena dehydrated.. pas ur ckp smpat dok melawak.. ckg kata.. kamu ta bawak air kan?? sbb umh kamu xdaq air.. hahaha lawak..

Pas ur nanti ckg na suh org kantin dok sedia kan air tok depa.. haa.. syukur la.. time aq dulu ta the pon.. kalo depa ta tau na hargai lagi ta tau na cakap aper.. 

Perancangan esok.. InsyaALLAH dapat mulekan formasi.. and berharap supaya sume peserta kawat kaki PPIM dpt hadir kan diri.. hope xde yg dok ngelat.. sgabut pale la ginie..!

Beli Online..

*Sumber FB*

Hurm.. Da sebulan lebey dok oder baju nie.. Sampai ary nie xsampai2.. heshh.. beli dengan orang yg pon ssh.. igt kan kite kenal org tu keje lagi senang.. tapi lagi susah.. kate hari tu dalam sehari bleh siap print satu baju.. nie da behari2.. bayang2 baju aq pon xde..

Nie la deh org kito.. kalo kite kenal org tu.. kite bleh dok but tok dan je keje.. pas ur bile tanye kate la ta sehat.. baru sehat bla2.. alasan naik muak aku.. den da baya da bhai.. adoi nie la punco2 ae den ssh na cayo kek org.. 

Baru 10 min tadi aku PM org yg jual bju IM nie.. aq tye bile baju leh sampai?? bleh plak ta na blas.. seen je.. aduh..! ta goma den nie doe.. Orang ISLAM kan.. ta elok tau memperdaya orang.. N doa org yg teraniaya ta de hijan tau..

Plus ta kan awok na bg makan minum kat anak2 awak dri sumber rezeki yang haram..? cube pk balik.. saye ta na doa kan yang ta baik.. Tapi tolong la.. saya beli dua helai baju.. ta kan selai pon xde??

P Kenduri Arwah..

*With Abang sedara*

Hurm.. smlm p umh die.. kenduri arwah ayah dia genap 40 hari dah pergi meninggalkan dunia nie buat selame nye.. Hrum mase dok otw na p umh die ujan lebat gile.. sampai ta nampak jalan.. da la tu ader pokok tumban plak tu kat jalan.. berliku2 perjalanan semalam.. Umah die dkt segamat..

*Dalam keto*

Kenduri umah die start lepas maghrib.. aku smpai umh die tepat2 masok waktu magrib.. ouh ye.. ttbe teringat telatah si kemba Aina n Aida mase otw na p segamat tu.. Si kemba nie dok berebut na ddk tengah antara kusi pemandu dgn tmpt ddk sblah pemandu tu..

Pas ur si adq nie *Aida* lebih bertenaga.. dan die la yg dpt ddk kt tgh tu.. pas ur si Aina pon mengalah ddk la sebelah aku.. da lame tu si Aida nie da penat kot ddk kat situ.. die ddk kt sebalah aq plk.. antara aq n Aina..

Pas ur die tgok si kakaq die nie senyap je.. pas ur die pandang.. kakaq die ta na pandang die.. rupe nye si kakaq die nie ngajok.. huhhuh comel je.. tapi si adq nie pandai dok punjuk kakaq die.. die usik peha akq die.. dia panggil.. kakaq die tarik kaki die.. pas ur ckp huh.. hahaha alola.. comey nyeerr..

Pas ur si adik nie ta ngaku kalah.. dia lagi pandai.. die usik leher akq die.. dia tau kelemahan akaq die.. akaq die nie geli dkt leher.. bile die usik leher akaq die.. dengan auto nye akq die gelak.. huhuhu.. pandai nye die pujok kakaq die.. n si Aina pandai plk ngajok aduuhh..!

Lepas je dorg baik.. habis riuh stu kete dgr gelak tawe dorg je.. aq bia je la.. pas ur dok dgr abg die nyanyi.. die pon na nyanyi.. ha gasak korang la.. asalkan korg bahagie.. Da letih tinge aq dgr.. aq ajk dowg selpie.. dorg mmg suke kalo tngkp gmbr nie..

Ok balik pd cite pakcik @ atok tu huh.. aku kalo jumpe die mmg ta sah kalo ta gaduh.. hahaha.. sebab die suke carik gadoe dgn aq.. menyampah betoi.. Tapi aq suke stu je kt die nie.. die sllu ikot je ap aq na.. hahaha.. aku kan manje.. hihihi.. upss..!

Pakcik nie.. pangai die same dgn pangai Mr. Pakcik aq.. suke curik2 pandang.. aq benci.. aarrhh..! smlm.. org dok sibok bace yasin die sibok dok curik2 pandang aku benci.. aku ta suke laki pandang aku.. aarrhh..! Kalo terkantoi mse die pndang aku ur aq pandang die.. aku but muke buruk kt die.. hahaha.. buat muke sakai.. kakaka.. malu la aku org dok pandang2..

*With Nadila*

Haa.. budak nie penyabb pakcik @ atok tu ta na pandang camere.. geram nye.. die dok gelak2 bile pakcik @ atok ur but muke comel.. aaarrrhhh.. sume gambo aq ngn pakcik @ atok nie die ta pandang.. sabo je la.. huh..!


Lepas kenduri ur rase na blik.. tapi da mlm sangat so tido je la kt segamat.. Pagi tadi dalam kol 5 ta mndi sume teros gerak balik.. sbb adq2 sdare na skola.. aq tydo lewat jgk smlm.. sbb mate ta ley lelap.. ta tau nape.. tige kali dok pindah tmpt.. mule2 dok tydo sbleh kemba.. pas ur ta best.. tydo sbelah busu.. pas ur da tydo.. da pagi ur kene serang nyamok.. huh pindah kt ats pale kemba.. hahaha.. da mcm musafir..

*Ketupat & Rendang&

Ok den minah ketupan.. nyummy.. smlm mak teh ader bagi rendang.. balik je umh terus suh mk rebus ketupat.. seronok nye mkn ketupat.. ta ya tggu hari raya ALHAMDULILLAH.. pelik tgok aq mkn ketupat ngn kicap?? huhuhu.. aq mmg minah pelik pon.. :p

p/s: Kenape aq suke panggil org laki pakcik @ atok?? sbb org laki nie aq slalu byang kan depa da tua.. hahaha.. tapi pakcik @ atok ats tu speacial ckit.. die sorg je aq panggil atok.. sbb die panggil aq nenek..!

aq kat skola suke dok kene kan org dgn care pandang org ur lelame.. nnt mesti die dpt auira aq.. nnt die pandang balik.. bile dia pandang nnt die malu..
Pangai tu aq bawak la kt PLKN aq aja kwn aq.. pas ur kite but kt orang.. bende tu kelako.. kui3.. :p


Sunday, 12 April 2015

Aku JUGA Stalker..!

*Sumber Pakcik Google*

Ok.. den pon stalker jugak.. Tapi da lamo ta stalker die.. tapi smlm dekat twitter ttbe status die kua kat aku nye news feed.. so aq pon p la stalk dia balik.. bile dok stalk2 hurm ttbe nampak tweet die.. ta macam ap yg aq pk kan.. aq pk die dok happy2..

Tapi sebalik nye.. dok bce tweet die sume nye mngeluh.. xde yang happy.. yang menyakitkan.. Aku ader dok bace ader yg mrh dia.. pas ur ckp die s***.. ayooo.. TAK seronok mata aku membacanya.. kesian kat die.. hurm..

Maaf la sye bkn sahabat yg baik.. yg bleh awk kongsi masalah.. sye hanye bleh tau masalah awk dri laman sosial awk je.. sorry.. sye xde telinga yg baik tok awk.. sye ta the bahu yang empok tok awk.. SORRY.. dan SORRY..

SANGAT KESAL..!

P/S: saya boleh beri telinga.. bahu n pape je.. tok mengurangkan kesedihan awak.. tok meringan kan beban awk.. kalau awak sudi la.. kalau awak tak kesah la.. kalau awak selese la.. saya slalu ader waktu tok awak..

Saya ta suke bile ader yg menghine awak.. Mahu pun ader ya ta berpuas hati dgn awk.. Saya na awk kuat.. Saya na awk kene slalu mempertahankan diri awk.. mcm mne sye pernah bele awk dkt kem dulu.. sye bleh but lebeh dri tu.. tapi awk yg menghalang.. sye ikot kan je..

Kite dlm dunie nie ta ley terlalu tunduk dgn ap yg org dok but kat kite.. Sbb kalo kite dok ikot.. Manusia dunie ini ta akan pernah menghormati kite.. So take care dalam memilih pendamping.. sahabat or sesape sebagai kenalan..

Untuk pengetahuan"SIAL..!" satu pekataan yang sangat tidak senang telinga mendengar nya.. ALLAH menjadikan umatnya sebaik2 umat.. Mak n ayah dia da bagi nama kat die sebaik2 nama.. Kenapa mesti na kene menggelarkan orang dengan PERKATAAN yang ta baik?? 

Kan elok kalo gelarkan orang dengan perkataan2 yang baik.. Sebab setiap perkataan yang baik tu ader lah doa.. Bile kite dok mendoakan orang lain.. kan kite dapt pahale.. Xnak pahale ke??

Hurm.. aku dulu mase dok gadoe besar dengan MR.PAKCIK.. die panggil aku pompn pun aku da nangis.. Ta boley bayangkan kalo die panggil aku SIAL..!

Sebab bagi aku kalo orang panggil aku dengan pekataan perempuan tu cukup menyakitkan hati nie.. Cukop mengguriskan hati.. Ta tahu kenape?? Walaupun sememangnye jantina aku perempuan.. ini kan pulak dengan gelaran SIAL..! ouh.. sungguh itu lebih memeritkan..

Mungkin sebab selalu dok tengok orang dok marah @ dok gadoh memaki hamun dengan menyebut pekataan PEREMPUAN.. so aq jadi fobia.. MUNGKIN..

contoh pekataan penyebab aku fobia:
-oi perempuan
-perempuan gedik
-perempuan sial
-perempuan jalang

*Subhanallah.. sangat menggerunkan perkataan yang di keluarkan oleh manusia akhir zaman ini.. Nauzubillah Himinzalik.. Semoga kami di jauhkan dari menyebut perkataan yang ta baik n melakukan perbuatan2 yang ta baik.. InsyaALLAH*

~SAYA SEDIH BILA TENGOK AWAK SEDIH~

~>SAYA SERONOK BILA TENGOK AWAK SERONOK<~

!!SAYA TAK SUKA BILA ADA YANG MENGHINA AWAK!!

Hari Nie 12/4

*Sekolah ku*

Hurm.. mcm smlm la.. kol 8 lebey da kua umha.. p jempot zati.. pas ur p skola.. tapi ary nie ta laju pon bawak moto.. 80 je.. sebab ta sakit perut hihihi.. Datang2 mcm bese la.. kene tggu bdk2 yg lambat.. saba je la aku..

And hari nie semua plan aku rosak.. ingat kan na buat formasi hari nie.. tapi taley.. ramai xde.. budak hoki kene blatih pagi jugak.. sbb esok na p lawan.. so ptg dorg kene rehat.. ayooo.. esok pon ta ley buat formasi.. sbb bdk hoki tadi.. hari selase la jawap nye.. hurmm..!

Seronok tadi.. p jalan2 dgn adik kesayangan den.. adq kepad Mr. Pakcik.. die sibok ajk na p jalan.. yg taley tahan naik moto betige.. adoi saba je la.. dia nak jln2 tp ajk kwn.. huh.. ikot je la.. da la kaki panjang.. na ddk tgh plak tu.. na ddk dkt dgn akq die.. kakaka.. saba je la..

Huh.. balik nanti msti die cite dgn mk die.. aaarrhhh..! payah kalo dapek adek kuek ngadu nie.. ayooo..! ta pe.. mk ta kan mrh akq punye.. hii3..

Na balik pon soh akq die anta.. eshhh..! umh bkn jauh pon den.. umh awk dkt asama je syg.. pon na berhanta.. ayo.. ikot je la.. 

bile balik.. dok rehat2.. borak2 ngan mak.. pas ur ttbe ader orang dtg.. mk p tengok.. pas ur org ur tye umh imam kat mane?? mk aq ta tau.. die p tye pkcik aq.. die dok jerit2 panggil tye.. pas ur pkcik aq ckp..

mase aq dgr mk aq dok jerit2 ur aq p tinjau org yg kt lua umh.. tinjau dri dlm.. maklom la.. sliding door.. tgok dri dlm pon org ta tau.. aq tgok muke org tu belagak gile.. lelaki..

pas ur aq pon bla.. sambung tgok tb.. pas ur mk aq p bg tau kt org 2.. org tu pon blaaa.. bile die da bla.. aq kua blik.. p tye ap org tu na.. konon2 nye ta tau la..

pas ur mk cite.. org tu tye umh imam.. pas ur mk aq ta tau.. die ckp la jp na p tye adiq.. pas ur org ur dgn kuang ajo nye ckp.. aik umh imam pon ta tau..

huh aq dgr mk aq cite pon geram.. kalo aq jadi mk aq.. aq jwp balik.. kalo ko tau p la crik sendiri.. kuang ajo.. da la na mnx tolg.. xde adab plak.. ba**n..

pas ur mk aq bg tau umh imm dkt ngn kubo.. skali die jwp.. kubo pon x tau.. haa kan sakai name nye tu.. mse msok ta kan ta nmpk kubo.. soot punye org..

eee.. geram nye aku.. ta suke tgok orang yg ta reti hormat orang tua.. kuangajo.. kuang ajo.. kurang adab..!

Untuk makloman encik yang bertanya tadi.. kami sekeluarga memang ta bercampo dgn orang kampung.. sejak kami *saya n mak saya* berpindah ke kampung ini.. kami memang ta pernah tahu rumah sape n sape..

Yang bercampo dgn org kampung di sini cuma pakcik saya.. iaitu adq mak saya.. n FYI saya sebenanya ta bape suke dgn persepsi org kampung.. yg pemikiran nya sgt cetek.. suke bergosip tanpa usul periksa.. tanpa mengetahui hal yang sebe.. ouh.. I don't like it..!

Dan last skali na ckp.. kami bukan post man na igt rumah sesape.. sbb kami ta de surat @ barang na anta.. kalo perlu skali pon kami melalui hikmat pakcik saya.. sbb die lebih arif selok belok kampung nie.. 

*Alhamdulillah*

Dalam kol 2:20 ckg yg dok aja kete aq tu call.. die kate na jumpe.. aq pon terus siap.. terus p kt tempat yg di janji kan.. dok tunggu punye la lame.. slalu org tue tu bwk kete mcm org gile..

Bile nmpk kete die smpai aq pon sonok.. mne ta nye na dpt card lesen P la kate kan.. bile tgok pemandunye.. org lain.. ptut la slow.. die suh murid die bwk.. 

ouh ye teringat.. mse dok blaja bwk kete kt jln dulu.. die kate aq la stu2 murid die yg bwk kete laju hahaha.. lawak.. bile die tye aq laju ta die bwk kete.. aq ckp ta die tekejot.. pas ur die kate ptot la u bawk kete laju.. hahaha.. hati kering la sir.. :p

Tadi mse tok bg card lesen.. igt dpt card je.. rupe nye dpt plat 'P' free.. utk moto n kete.. wah baik nye.. :p.. hihihi.. tenkiu.. ;)

p/s: nampak ta yg aku nie slalu ikot je kerenah org yg aq syg.. walau pun bende tu ta masuk akal.. aslkan org yg aku syg ur sonok.. ta kesah la sape org yg aku syg.. mereke akn dpt ap yg depa na kalo aq mampu but.. n bnde ur dpt mngembirekan depa.. cek suka bila org yg cek syg suka..

Saturday, 11 April 2015

Stalker..!

*Sumber Fb ku*

Hurm.. Ko na mrh?? masalah ko yg crik sendiri.. ko stalk fb aq.. perbualan aq dgn Mr. Pakcik.. so ko time la.. ko jmpe kan?? Jadi ko na but ap dgn aq?? ko yg na sgt fwen dgn fb aq.. ko yg na sgt approve ko.. aq ikot kan je..

Ok peringatan ae.. kami besame lame tau.. 5 taon tu lame tau.. bukan 5 hari.. bukan 5 jam.. bukan 5 minit.. utk kami terus melupakan antara stu sama lain bukn semudah tu.. and aku sendiri ta dapat na menafikan yg aq kadang2 aku TERrindu dekat die.. 

Dan die slalu gak sent ws dkt ckp rndu.. tapi bnde ur bleh di ibarat kan rindu sahabat kan.. xyah la na berprasangka sangat.. ko na crik sume status2 aq n sentap2 buat ap?? haish.. payah la.. ader gak aq block ko nie.. bkn sbb aq takot..

Sebab nye.. mlz na tengok ko gadoe.. sbb bile korg dok gadoe.. anak mak tu.. mule mnyemak dkt aq.. mcm ary tu korg gado.. Mr. Pakcik tu dok ngadu.. aq na tlg xdpt.. sbb aq ta rpt dgn ko.. n aq ta pena na rpt dgn ko..

Da arh.. malz doe na semak pale.. ko ta ya na semak pale ko.. pale aq pon ta semak.. yg penting korg kawin aq pengapit.. sbb aq ta na basuh pinggan.. hahaha

Big Brother..

*Sumber pakcik google*

Devdhar Gandhi.. Watak utama dalam cite hindustan yg aku tengok.. hurm.. best cite hindustan nie.. terbaik arh.. slalu cite hindustan cinta2.. nyanyi2.. tapi cite Big Brother nie kurang sangat nyanyi2.. n cite nie bukan cite cinta.. mcm nie la den suko..

Ok pasal Devdhar nie.. die nie pembunuh.. Pengganas.. n sume la kat die.. tapi die buat semua tu demi menegakkan kebenaran dunia yang tak pernah di tegakkan oleh sesape.. Termasuk lah pemimpin negara..

Dia selalu kua masok penjara sebab dia selalu bunuh orang.. selalu kua masuk mahkamah.. tapi setiap kali pebicaraan die slalu menang.. sbb saksi sume takot dgn die.. Kebaikan die nie dia sgt syg kan koge die..

Orang taley usik koge die walau pon jentik.. kalo ader yg berani usik.. orang ur akan mati.. die sanggup mati demi keselamatan koge die.. and die ta suke mnyusah kan kawan2 die.. plus.. kawan2 die slalu ader kt cc die bile die dalam kesusahan..

Paling suke skali.. tengok kawan dia bekorban nyawa demi die.. sanggup hempap bom yang akan meletop.. dan suwuh die lari.. kawan die na dia hidup.. kawan die na die selamat.. wah tersentunya hati bile tengok pengorbanan kawan2 die.. hurm.. kite nie.. kawan baru ader masalah ckit da kite tggl2 kn.. blom lagi mnaruhkan nyawa kite.. SubhanAllah..

Hurm.. lagi pasal die nie.. walau pun care die ta betol.. org awam tetap mnyokong die.. mmg la kalo ikot undang2 care die mngenekan hukuman pd org lain mmg salah.. da tu na tggu tindakan polis lambat sgt.. die amek keputusan uruskan sndiri..

Pas ur bab ader orang buat mak n ayah tu pon mnyentuh jgk.. Die dok mrh isteri laki ur sbb pompuan ur ta kasi mak n aya laki ur ddk skali die.. so si laki nie pon dok ikot ckp bini die.. dia p halau mk n aya dia dri umh.. aduhh.. kesian nye..

Aku paling ta suke dgn lelaki yg mcm nie.. dek kerane sayang sgt kt bini.. sanggup buang mk aya.. ayoo.. kalo hang org islam.. syuga hang bawah telapak kaki mak tau dak.. bukan bawah telapak kaki bini hang.. and.. sbagai ketua koge.. bkn hang yg ikot ckp bini hang.. tapi dia yg kena ikot ckp hang.. baru betoi..

Pas tu ada plak bab pasai koge mentua kejam.. bab nie aku takot jugak.. kakaka.. mana ta nya.. ada kepatot si pompuan nie dok saghat ngadung boleh plok mok tuo n ayoh tuo dok minx macam2.. mnx tv la peti ais la.. ayoo.. bile pompn tu ta mampu na bg die p buang pompn tu.. hadush..

Nie satu lagi kebodohan lelaki yg aq nampak.. bile dok ikot ckp parent bodoe sgt la plk.. hang ta kan ta daq syg ckit pon kt bini hang?? sampai hang dok sanggup tgok binie hang kena halau dri ghumah.. adoi.. aku ta paham betoi dgn pemikiran org lelaki nie.. da mcm lembu dok cocok idong.. lurus bendul..

Pape pon wa salute are dgn Dev.. jiwe kental are lu.. hahaha.. nampak ta yg aq nie terpengaruh dgn tb.. hader aku kesya?? kui3.. :3

Perjalanan hari ini..

*With Una*

Hurmm.. ary nie lagi lambek dtg ae.. haish.. saba yo la.. siap bepanggey nak eh.. nasib baik alasan ae munasabah.. alasan nye ader preb.. and mmg ustzah dok jaga depa kt dlm asama.. kurang sikit baran den.. kalo ta mmg na den mrh un di buek eh..

Tak po.. esk sapo lambek mmg den dende je.. xde lagi alsan.. esok den da mulo na buek formasi.. mase da ta byk.. yg mne ta ley lagi tu.. ikot je dulu.. nanti da siap sume nye bru dok cover mne yg dok blur2 tu.. ponek den dok ngaja.. blaja dkt na sbulan.. tapi ary nie ader je lagi na kua baris pon ta reti.. haish..!

hurm.. pasal pagi tadi.. aku kua umh ttbe dok sakit perot na p tandas.. terpakse pecut p jemput zati.. da jemput zati kene pecut p skola.. sbb na keja kan tandas.. kesian zati takot die naik moto dgn aq.. na wat canner aq da ta tahan.. samapai kan tym lagu negara ku pun aq but ta tau je..

Kat skola aq td ader sukan bdk tadika pasti.. peringkat negeri.. kire nye lagu negara ku tu untuk pembukaan majlis la.. ramai org tadi.. bdk na but lat hoki pon ta lepas sbb dorg dok gune padang kite org but sukan.. sbb tadika pasti Fatimah Azzahrah padang nye ta beso.. tu yg tompang skola aq..

hurm.. mse lat tadi aq amek la 4 org bdk yg btol2 terok kawad.. peh payah dok ngaja ae.. dok suruh lompat tuka kaki pon ta gheti.. bdk2 yg bawah den mmg kene tahan tempik la.. den kalo gogham xdo nak ckp baik2 doe.. mesti melenting punyo.. Sabar yo la korg dgn den yo.. smggu nie kono tahan la..

Pas ur aq pon kene kawad skali.. na tunjuk gaye kat dorg.. dah la aq tlg kawad skali.. mse dok tunjuk ta nak pandang.. haish.. pas ur bile soh but xreti.. paneh aty den.. den tompik un.. goham bona..

ur.. mase balik p anta zati kat umh.. pas ur otw balik umh singgah umh faiz dulu.. sbb die ajk dtg umh die ader kenduri.. kenduri mak die na p umhrah.. da smpai umh die baru tau yg die but kenduri na p umrah.. malu aq.. da la dgn t-shirt p kenduri mcm tu.. segan.. 

huh.. xpelah nasib baik aq dtg.. kalo aq ta dtg di mghah ae kek pakcik faiz tu.. mnyampah den.. bile aq na blik.. awek faiz ta kasi plak.. suruh aq tggu.. arrhhh..! na balik.. hurm.. tggu je la kjp.. da bosan gile.. aq ckp na blik jgk.. die ta kasi.. tp aq tetap na blik..

Aq ckp dgn die yg mk aq ta tau aq dtg umh faiz nie.. tapi mmg btol pon.. aq lupe na bgi tau mk aq.. aq pon balik.. p slm mk faiz.. pas ur smpai umh terus ckp ngn mk aq yg aq da mkn tgh hari.. mk aq bleh tye plk spe blanje?? hahaha

Aq ckp la faiz blanje.. hihihi.. pas ur aq ckp la xde lah.. p umh faiz td.. mk die but kenduri na p umhrah.. pas ur mk aq pon ouh je la.. hahaha..