Thursday, 31 October 2013

SUSAH SESAMA



InsyaALLAH teman aku akan hadir tika kau memerlukan.. tak kira ribut. hujan.. panas..akan ku redah semua untukmu.. aku mengerti semuanya.. kau sabar ya.. aku tetap percayakan kamu.. walau tiada siapa akan percaya mu.. aku akan tetap ada dengan mu.. susah @ senang.. aku tersangat bersimpati.. aku tahu bukan simpati yang kau harap kan.. tak pelah.. mereka tak tahu.. aku tahu.. DIA tahu.. kalau aku tahu semua ni terjadi.. aku dah suruh kau stop..tapi.. kalau nie tak jadi. kita tak dapat pengajaran.. berterima kasih kepada semua.. :')
HENTI KAN SEMUA.. 

BILA SENANG KITA BERSAMA..
SUSAH JUGA KITA BERSAMA..

SAHABAT SELAMANYA..

SABAR ITU INDAH ASRINA


Petang-petang anyam tikar,
Sambil makan buah strawberi,
Sabar itu memanglah sukar,
Kerana pahalanya tidak terperi.. :)

Monday, 28 October 2013

Friday, 25 October 2013

UTUSAN RINDU..


semoga kamu sihat sentiasa.. 
tersangat rindu..
kekhilafan menghantui..
keegoan memusnahkan perhubungan..
SEMUA KHILAFKU!!


terasa pemergian kura~kura macam ada kaitan hubungan kita.. tapi faktanya sudah tertulis itu takdirnya.. 

Thursday, 24 October 2013

KENA USHA..! :P


hehehe

tadi mase kat rumah kenduri tadi.. ada orang nak usha.. dia suruh sedare dia cakap.. sedare die tu kawan saye aka tuan rumah.. mamat tu cakap apa tah.. sedare dia pun datang.. eh ader sesape pakai baju coklat x kat cnie?? aq pun tercengang.. tapi senyap je.. lepas tu sedare dia jerit kt mamat tu.. wei!! baju coklat xde.. polka dot ader.. *dalam hati aq.. eh aq la..* masih diam.. pas ur mamat ur pun haa.! betol la tu.. pas ur sedare dia jerit lagi.. ko ni buta color ae?? bila dah dengar dorang mekak2 tu pun nyorok belakang akaq sedare aq.. takot!! bila masuk dalam rumah mamat tu ader.. ouh.. boleh tahan jugak muka dia.. tapi tak mau la.. :p


fitrah manusia:

perempuan suka bila diminati.. termasuk saya.. walaupun saya bukan wanita biasa.. :p

BUKAN SUKA ~SUKI!!


bersendirian mengenang kisah yang mengukir senyuman.. menanti kamu setiap waktu.. bila dapat ku temui seperti dulu.. benarkah ia sudah berakhir?? adakah itu berakhir angkara keegoan ku?? adakah semua itu berpunca dari ku??



aku sayang kamu berbeza aku sayang sahabat~sahabat aku yang lain..

"Penat karenah dunia, yang menghukum mengikut suka..
      Biar saja..penat nanti mereka berhenti.."

bukan sesedap hati or sesedap rasa nak menghukum!!
rasa dah macam~macam yang di buat.. TAPI tidak balas.. macam tak dan!!
sesape je akan terase..
mungkin jugak menguji..

ada masalah?? tak leh nak cite?? kot ye pun tak leh cite sume.. cite sikit okay aper?? dah cakap dah dulu.. mase awal~awal lagi.. nak cite pape?? okay je..! boleh je tolong dengar.. nak buat pape tak bagi pulak..! hurm tak faham la.!


fakta sebenar.. kamu dah lain..! SANGAT lain.. lepas cuti raya haji.. kamu sangat lain.. berubah dengan tiba~tiba.. sehingga aku hilang kamu yang aku kenali dulu!!
aku perlukan kamu yang dulu..



pape pun maafkan aku.. kerana selama ini aku banyak menyakitkan hatimu.. dengan tidak dapat membezakan gurauan atau sebaliknya.. cuma yang aku tahu bergurau.. sehingga lupa berfikir sejenak.. untuk meyakinkan diri bahawa gurauan tu membawa kegembiraan atau kesakitan dihati!!

maafkan aku juga dengan post~post semalam.. yang sememang nya untukmu..
# takkan ada rahsia lagi yang akan ku selindungkan #



# hurm #

Ku pendamkan perasaan ini
Ku rahsiakan rasa hati ini
Melindungkan kasih yang berputik
Tersembunyi di dasar hati..

Ku pohonkan petunjuk Ilahi
Hadirkanlah insan yang sejati
Menemani kesepian ini
Mendamaikan sekeping hati..

Oh Tuhanku 
Berikanlah ketenangan abadi 
Untukku menghadapi 
Resahnya hati ini mendambakan kasih 
Insan yang ku sayang..

Di hati ini
Hanya Tuhan yang tahu
Di hati ini
Aku rindu padamu
Tulus sanubari
Menantikan hadirmu
Hanyalah kau gadis pilihanku..

Kerana batasan adat dan syariat
Menguji kekuatan keteguhan iman
insan yang berkasih..






Wednesday, 23 October 2013

TERCABAR..!



OKAY


FINE!!


BYE!!


# no one can see me cry.. #


NAK NANGIS

KESIAN DIA..

huhu.. tak sangka pulak dia sampai nak nangis pujuk budak comel ni.. malu pulak..bila usik~usik dia tadi pun mata dia dah merah.. tak sanggup pulak nak tengok dia nangis.. tiba~tiba pulak dia jadi macam ni.. tak penah~penah pulak dia sampai macam tu sekali.. yang paling buat aku serba salah dengan dia tadi.. sebab aku ungkit~ungkit benda dulu.. time tu memang aku kesian.. tengok mata dia.. muka kesian dia bagi dekat aku.. haha.. 

SORRY tak sangka pulak kamu betul~betul nak change.. sorry sangat.. walaupun ia lucu.. tapi aku tahu.. ia tidak lucu bagi mu.. maafkan aku!! aku hanya bercanda.. tapi malangnya.. gurauan ku terlalu berlebihan.. maafkan aku sekali lagi.. mungkin ini janjiku.. aku tak akan ungkit and ulang perbuatan itu buat sekian kalinya.. 

tak tahu.. air mata yang bergelinang dimata dia ikhlas atau tak.. tapi aku percaya. ia adalah benar.. tak semudah itu lelaki merendahkan egonya walau setitik air mata.. mungkin gurauan itu tersangat melampau sehingga dia tak sekuat dulu.. dengan gelinangan air matanya yang ikhlas.. but, he still can give a smile for me.. SUBHANAALLAH.. aku terlalu melampau.. kesian dia.. sangat serba salah..


GAMBAR SEBELUM AKU MEMBERI GELINANGAN AIR MATA DEKAT DIA..

# fyi gambar tu kerja kawan~kawan sekelas saya!! #


sebelum gambar ni ujud.. dia ada je ajak tangkap gambar.. tapi macam tak nak.. bila dah ader orang nak tangkap gambar curik~curik tu.. senyum and peace la.. hak3


*SEMUA HANYA PERSAHABATAN DIAWALNYA*

Tuesday, 22 October 2013

SELAMAT MALAM..

HARAPAN ESOK.

hari nie takde paper.. so kami banyak menghabiskan masa dengan berkumpul dan berbual.. so masa dalam berbual tadi tak tahu la kami borak pasal aper.. salah sorang dari member saya tadi dia cakap.. teringat masa kecik.. masa aku selalu tidur dengan mak aku.. mak aku selalu aja aku mengucap dua kalimah jahadah. mak aku cakap kalau aku mati nanti.. kita mati dalam islam.. mak aku tak ajar doa lain pun.. lepas tu kawan saya yang sorang lagi tu usik dia.. sekarang kau buat tak?? dia cakap buat la.. tapi sekarang lagi banyak doa yang aku baca.. hehehe..

bila aku dengar dia cakap macam tu.. aku rasa macam tetarik.. tetarik nak tulis pasal apa yang dia cakap tadi.. tak tahu kenapa.. and saya suka bila dengar dia cakap macam tu.. masih ikut nasihat mak dia walau dia degil.. :)



tak tahu aper kaitan semua nie dengan benda nie.. tapi tetap nak post.. :p
esok belum tentu untuk aku.. but kalo esok masih ada untuk aku terus hidup.. aku berharap agar aku akan terus bermotivasi dari hari.. mean hari esok lebih baik dari hari nie.. :)



saya cuba untuk tersenyum ,
agar orang lain di luar sana fikir saya bahagie .

saya cuba untk ketawa ,
supaya orang lain di luar sana tak nampak tangisan saya .

walaupun semua ini menyakitkan ,
saya cuba untuk terus tersenyum .

# manusia biasa #

:) :) :) :) :'( :') :) :) :) :)

__________________________________________________________________________

♥ Semalam adalah kenangan, 
hari ini adalah kenyataan, 
esok adalah harapan ♥


MARAH-MARAH


situasi kita sama lah .. marah simpan sendiri.. tersakit hati.. saya motivasikan diri dengan post awk..

pelik juga.. sejak bila aku pandai mengawal marah aku..
mungkin penangan istighfar @ tasbih yang yang bermain saat aku marah..memberi penenang.. SUBHANALLAH.. besar sungguh kuasaMU.. :')

Sayang jika ingin disayang
Kasih jika ingin dikasihi
Hormat jika ingin dihormati.


saya gunakan juga kata-kata nie..mungkin kata-kata nie memotivasikan saya.. menjadi seorang yang mungkin tabah @ penyabar..

'Bekal sabar memang mudah tapi yang merasainya haruslah tabah. Doakan dia berubah.'


biar rebah , jangan berubah .
biar terbuang terus berjuang ,
ujian adalah tarbiah daripada Allah ta'ala ,
semakin dekat kepadaNya ,
semakin kuat ribut taufan melanda .
usah resah bila diuji ,
pasti kebahgiaan bakal dimiliki .
kerana apa yang penting , janji Allah itu pasti . :)

# motivasi diri #

hurm.. tak tahu apa yang ingin diucapkan dalam post ni.. cukup sampai sini.. makin banyak dikenang pening pala aku.. terima kasih yang memberi pendapat @ motivasi pada dri nie.. :)

Monday, 21 October 2013

EDIT GAMBAR..


tak tahu la napo ary nie den ghajin bona nak edit2 gambar.. nampak bona ary nie aghi yang paling membosankan dalam idop den.. macam2 pesen ado.. hak2..





ha.. nie first gambar yang den combine kan.. baju tu baru dapat tadi.. baju yang samo dengan kak munah aka omak den.. hak3.. try2.. :p



nie yang kedua pulak.. saje je buat.. konon2 lawa.. bila tengok lelame.. erk.. crazy bad.. frekks!!



ha.. budak sebelah tu la yang aja saya edit gmbar dekat PicMonkey.. saya pun dah man M_ _ _ _ _.. kakaka alang2 first gambar yang edit sendiri.. guna la texture yang same dengan dia.. sorry kawan curik gmbaq hang satu.. :p



ha.. amacam?? smart?? lain kan muka?? kembar aku la tu.!! hak3.. korang ader?? gak ada ya udah.. emang guey pikirin hak3... relax ae gurau je.. :)



sekarang aku nak edit mimpi aku pulak.. sapa nak join mai la.. yang saner tu pun agak2 macam dah krik2 aka dah berdengkur..*ups* saya pun beransur dulu la ye.. penat menanti.. :(
 lain kali sambung type blog na.. 


ASSALAMUALAIKUM.. :)






Sunday, 20 October 2013

MAKAN PUN KENA PAKSA..


kes baru terjadi.. macam tah paper tapi realiti..
*wah macam program realiti la pulak*

tadi mak suruh aku habis kan makanan.. tapi masa tu aku tak nak gila~gila.. tapi ikot jugak.. tak tahu kenapa.. tapi masa aku gi umah kawan aku tadi.. kalau waktu tu aku boleh makan.. tapi aku tak nak..! dia pakse macam mane pun mungkin aku tak akan makan.. tapi mak aku suruh aku buat.. aku sayang kawan aku tu.. tapi aku baru sedar aku sayang mak aku tak sama aku sayang kawan aku tu.. aku sayang mak aku lebih daripada aku sayang kawan aku.. ye la aku kenal kawan aku tu baru 2 tahu *kot* aku kenal mak aku 16 tahun .. okay.. so sekarang.. aku tarik balik kata2 aku yang tadi.. yang mengatakan aku takkan ikot kata orang lain walaupun aku sayang dekat orang tu.. 
*keyataan tu salah rupanya*


niat hati tak nak lukakan hati sesape.. kat kawan saya tu pun sama.. saya malu kot nak makan dengan awak.. mak saya pulak.. saya lagi la tak sanggup nak tengok dia kecik hati.. bertungkus lumus dia nak masak.. tapi tak the la saya cakap kawan saya masak tu ala kadar.. mungkin bertungkus lumus jugak.. tapi entah la.. tak leh bla la.. hak3.. jangan kocik aty tau kawan.. saya suka awak masak tuk saya.. tapi saya malu nak buat macam mane?? dah tak boleh nak simpan dalam kocek.. tebal muka kalo makan dengan awak.. lebih2 lagi bila awak buat muka comel awak tu kat saya.. hak3.. laen kali tak yah susah tau.. :)

SAYA HARGAI SEMUA.. SAYANG SEMUA..
KERANA ALLAH.. :)

SAHABAT SAYA.. :)

SAHABAT DUNIA & AKHIRAT


dalam beberapa bulan.. dia sahabat yag tahu segalanya tentang diri ini..
dalam beberapa tahun.. mereka sahabat yang tak tahu apa-apa tentang diri ini..

# perbezaan dia dan mereka.. dia dan mereka.. lebih pada dia tetap pada mereka #

kasih dan sayang pada sahabat~sahabat ku.. lebih menyayanggi dia.. mungkin kerana dia lebih mengenai.. 
tapi mereka juga sangat yang baik.. dan setia.. walau mereka kurang mengenali.. syukur ya ALLAH, KAU mengurniakan aku insan yang bergelar sahabat yang sangat baik.. terkadang sedih bila tidak berkongsi rasa bersama mereka atau dia.. tapi cukup ENGKAU yang tahu.. rasa cuka ku simpan sendiri.. rasa manis ku kongsi bersama.. untuk sebuah hubungan persahabatan.. itu sudah cukup bagi ku..

takut cuka yang dikongsi menjadi pemusnah hubungan.. biar manis dalam perhubungan menjadi menyeri hidup.. 

aku sentiasa menjadi pendengar mereka yang setia.. juga dia.. mereka tak selesa bercerita antara mereka tak tahu kenapa.. aku di tengah.. pendengar dan insyaALLAH penyimpan yang setia.. cukup aku dengar dan aku bawa pergi bersama untuk selama nya.. :')

okay2 stop.. ayat semakin shahdu.. hujan semakin lebat.. kena stop.. kalo teruskan banjir pulak rumah nie.. :'p

+dia=**+

DIA NUMBER ONE..!
*DIA=ALLAH*

TERIMA KASIH UNTUK SEMUA..

MAAF TAK TERJAMA DEK LIDAH..


SEDAP TERIMA KASIH..


maaf tak menjamah.. bukan tak sudi or tak suka.. sudah di kata beberapa kali.. tapi tiada siapa yang percaya.. maklomlah kita pendusta.. tiada siapa nak percaya.. nasib badan.. redha dengan ketentuan.. 

*redha*
dicop sebagai pendusta.. pemungkir janji dan sebagainya.. 

btw sedap.. lain kali buat lagi.. ;)

#TAPI#
tak yah lah susah~susah.. datang bukan nak makan.. datang just nak menziarah.. lagi satu.. macam tak kenal saya pulak.. dah memang saya dicipta ALLAH malu nak makan bila bersama kamu nak buat macam mana?? dah memang fail bila makan bersama kamu.. tak boleh nak pakse.. and tambah~tambah lagi spesis macam ni memang tak boleh nak pakse.. handsome macam mana pun putra tu bila TIDAK ku katakan maka TIDAK lah ia.. juga walau sesayang mano pun den dokek orang tu.. terselitnya fakta tentang diri ku.. 

*nak buek macam mano.. dah kogheh kepalo aka ego melobih.. sapo cakap pun tak lombot dek kato.. cakap dio yo boto..*
'pepatah omak den'

:: spesis manusia lahir bulan FEB.. memang suka orang ikut cakap dia.. ckg SHIDA cakap masa hari terakhir dia masuk kelas saya..::


ha.. sobut pasal omak den.. den balik tadi dio tanyo.. kau dah kenapo?? balik~balik yo muko nak stress.. ngajok yo kojo kau.. tunk ujung dah nampak.. *senyap je*


JAHIT MENJAHIT.. ;)


Mood:
menjahit semua yang tercabut..
nie bende terakhir yang dijahit..  setelah beberapa bulan dia tercabut.. akhirnya dia bersama keychain nya semula.. 
*keadaan dia dah buruk* 
bunga dia pun dah tecabut.. maklum lah budak kelas aku semua baik2.. sayang semua.. :)

Saturday, 19 October 2013

MATI ITU PASTI


dalam dok carik2 buku nak baca tadi. tiba2 terjumpa buku ni.. teringat aku beli buku nie masa aku sekolah dekat rembau lagi.. darjah 3 kot.. tak tahu kenapa umur macam tu boleh minat nak beli buku macam tu.. huhuhu.. pelik jugak kenapa hari ni aku nak baca buku.. hahaha.. xD

PERGI TAK KEMBALI

Setiap insan pasti merasa
Saat perpisahan terakhir
Dunia yang fana akan ditinggalkan
Hanya amalan yang dibawa

Terdengar sayup surah dibaca
Sayunya alunan suara
Cemas di dada...lemah tak bermaya
Terbuka hijab di depan mata

Selamat tinggal pada semua
Berpisahlah kita selamanya
Kita tak sama nasib di sana
Baikkah atau sebaliknya

Amalan dan takwa jadi bekalan
Sejahtera bahagia pulang...ke sana

Sekujur badan berselimut putih
Rebah bersemadi sendiri
Mengharap kasih anak dan isteri
Apa mungkin pahala dikirim

Terbaring sempit seluas pusara
Soal-bicara terus bermula
Sesal dan insaf tak berguna lagi
Hancurlah jasad dimamah bumi

Berpisah sudah segalanya
Yang tinggal hanyalah kenangan
Diiring doa dan air mata
Yang pergi takkan kembali lagi

#aku tak berani post2 pasal mati dekat wechat aku.. sebab nanti aku kene marah dengan kawan aku lagi.. lagi satu buat dia marah gila sebab prof pic gambar kubur.. huhuhu.. ingat mati kan sunnah cek abang.. pelik.. sayang dekat chek ina ae?? hak3 gurau *perasan* :p


BERBUAL~BUAL

AMIN..

tadi mase tengah sarapan.. den bughak2 dengan omak.. tibo2 tgn den gata.. tunjuk kat omak.. pas tu omak tanyo.. apo?? nak penampar?? den kato xdolah.. gatal..  tolong garu.. mak pun tolong la.. pas ur smbung makan.. mak bagi kentang goreng.. den pun makan la.. tibo2 den ghaso mcm dah ponek.. den kato nah mak xnk dah.. ponek.. mak den pun beristighfar kalau makan pun penat kau tayah hidup la.. den pon terkekek2 golak.. pas ur den minum air sambil tanya.. mak nini ngn abang mana yg ssh nak jage?? mak pun ckp entah la..abg mk x jage.. pas ur den tanyo lai.. abg dgn nini mno lasak?? mak dengan pantas nya menjawap.. kau la.. kalau tidur...  kaki kau sampai kek epalo  orang.. hahaha den tegolak..*ponek golak* tibo2 duo2 kaki den gata..mulot den mokak yo.. mak kaki gatal.. mak pun marah.. poi la lotak minyak gamat ko apo ko.. den pon poi la.. kojap tu mak bangun nak poi idop kan api.. sebab nak rebus tulang.. den poi la dokek.. pas tu mak marah lagi.. ko tanyah sebok sini.. kat sini ader ayam tengah mengeram.. ada hama.. kau tu dah kulit macam apa.. gatal sikit dah kudis.. den pun nyampuk kulit bandar.. omak pun mencebik.. eleh.. hahaha


#panjang nya..#



SEDIH DITINGGALKAN..

EDIT TAK CANTIK..

Cinta yang Tak Pasti

mungkin aku terlalu bodoh untuk mengerti
mungkin aku tak sengaja juga menyakiti
andai aku tau isi hatimu
andai kesempatan itu datang lagi padaku

sekarang mustahil bagiku
bahkan menyentuh bayangmu, aku tak mampu
sekarang aku terperuk dalam jurang sesalku
dan cinta ini jadi sesak dalam dadaku
aku tau cinta ini sudah tak laku

tapi biarkan cinta ini aku miliki
biarkan cinta ini menjadi bebanku
aku tak peduli
meski menghambat jalanku
aku tau mencintaimu adalah tak pasti
#kakak#


*dia pergi dan dia menghamiri.. terima kasih ya ALLAH*

Friday, 18 October 2013

KEIKHLASAN CINTA..


Cinta Itu Ikhlas

cinta bagaikan air laut yang mengisi sebagian isi bumi…
memberi banyak kehidupan..
membuat orang ingin tahu..
dan tiap orang pasti mengalami cinta..

cinta itu keikhlasan..
cinta itu kemauan..
cinta itu saling mengerti..
cinta itu indah jika kita bisa menempatkannya pada tempat terbaik dalam hati..jadikan cinta itu indah dihatimu..
karena cinta bisa seindah yang kau mau

“... aku mencintaimu”
Dalam segala kurang dan lebihmu
Dalam pintaku pada-NYA terselip namamu yang selalu kurindu

I Love U

KASIH SAYANG..

~>NAS<~


Hadirnya tanpa kusedari
Menggamit kasih cinta bersemi
Hadir cinta insan padaku ini
Anugerah kurniaan Ilahi

Lembut tutur bicaranya
Menarik hatiku untuk mendekatinya
Kesopanannya memikat di hati
Mendamaikan jiwaku yang resah ini

Ya Allah
Jika dia benar untukku
Dekatkanlah hatinya dengan hatiku
Jika dia bukan milikku
Damaikanlah hatiku
Dengan ketentuan-Mu

Dialah permata yang dicari
Selama ini baru kutemui
Tapi ku tak pasti rencana Ilahi
Apakah dia kan kumiliki
Tidak sekali dinodai nafsu
Akan kubatasi dengan syariat-Mu
Jika dirinya bukan untukku
Redha hatiku dengan ketentuan-Mu

Ya Allah
Engkaulah tempat kubergantung harapanku
Kuharap diriku sentiasa di bawah rahmat-MU

# NZ & SSMS #

MOTIVASI DIRI


'Seorangmukmin itu tidak akan jatuh ke
dalam satu lubang dua kali'
[Bukhari Muslim]

Wednesday, 16 October 2013

BONDAKU..

BERSAMA BONDA YANG TERSAYANG


PEMBERIAN YANG TELAH DIGUNAKAN OLEH BONDA


Subhanallah.. sukanya.. bila mak pakai hadiah yang saya bagi tadi.. hehe.. terharu sangat.. mak beria tanya.. bape hengget.. tergelak2 sebab dia teka suma salam.. last2 dia teka 10 hengget... hak3.. kelakau.. akhirnya saya dapat tunaikan hajat dia yang dah lama nak pakai baju muslimah.. mula2 saya taknak pun beli baju tu.. tapi bila ckg ckp bju tu baju muslimah.. saya beli lah.. hadiah birthday dia untuk 2013.. senyuman yang sangat aku tak dapat lupakan.. 
*ya ALLAH, kau lindungilah ibuku.. kau murahkanlah rezekinya.. kau rahmatilah dia.. kau jadikanlah dia seorang anak n ibu yang solehah.. sungguh jasanya aku tak dapat membayarnya.. hanya doa yang berpanjanggan yang dapat ku panjatan untuk nya.. :')*

HADIAH BUAT BONDA

BAJU PPIM JUAL


CORAK PADA BAJU

hum.. rase hadiah aq untuk bonda tahun nie macam lagi best dari tahun2 yang lepas.. tapi tak tahu kenapa.. baru la nak beli.. dah 13 hari berlalu aper la asrina ni.. SELAMAT ULANG TAHUN MAK.. tak dapat nak belikan mak hadiah yang mahal.. walau itu bukan yang di pinta.. tapi tetap teringin nak bagi yang mahal2.. buat setakat nie.. RM40 kebawah je la yang adik mampu nak bagi.. InsyaALLAH bila adk da besar nanti adik bagi hadiah lagi mahal dari ni.. hadiah ni semperna birthday mak n prihatin kita terhadap saudara2 kita di MESIR n SYRIA.. SEMOGA MAK PANJANG UMUR AND SENTIASA MENDAPAT KEREDHAAN DARI-NYA.. :)


Tuesday, 15 October 2013

KEK YOURGURT

SEBELUM KENA BAKAR


SELEPAS DIBAKAR


RESEPINYA.. :)

1 1/2 cawan gula
2 cawan butter or margerin
3 1/2 tepung
2 cawan yourgurt
telur 5 biji
2 sudu kecil baking powder

1~ masukkan gula & butter or marjerin 
(kacau hingga kembang)

2~ masukkan telur

3~ masukkan yourgurt

4~ campurkan baking powder ke dalam tepung

5~ masukkan tepung yg telah dicampur baking powder ke dalam adunan sedikit demi sedikit sambil mengacau

6~ panaskan oven

7~ bakar selama 1 jam

8~ suhu 250

9~ api bottom

*resepi sendiri*

#ha.. lupa nak cakap pasal warna.. sesapa nak letak warna letak la.. kami suka tiga warna.. so macam tu la rupanya.. tapi bagi sesape tak nak letak warna letak esen vanilla.. bagi wangi.. :)